bezár
 

irodalom

2012. 04. 10.
Kávészünet a Költészet napján az Akváriumban
Akvárium Klub, 1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 14. - 2012. április 11. 18h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország legnépszerűbb könnyűzenei verszenésítő, kultúraközvetítő formációja, a Kávészünet az Akváriumban lép föl József Attila születésnapján.

prae.hu

A zenekar története 2005-ben egy kollégiumi klubhelyiségben kezdődött, ahol Popovics György és Németh Ferenc a költészet és a zene szeretete által vezérelve verseket kezdett megzenésíteni. Azóta a formáció meghatározó kultúraközvetítővé vált a könnyűzenei szférában.

A nagyközönség számára a 2009-es Csillag Születik című tehetségkutató műsorban tűntek fel, később pedig megkapták a "Kultúra Fiatal Nagykövetei" megtisztelő címet, a Kaleidoszkóp Versfesztivál különdíjasaiként.

"Trendhagyó Irodalomóra" elnevezésű iskolai programjuk diákok ezreivel szerettette meg a verseket - mérhetővé téve a megzenésített versek verstanulásra gyakorolt hatásait.

A legismertebb klasszikus költők (Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Ady Endre, József Attila, Juhász Gyula) mellett, kortárs poéták (Lackfi János, Varró Dániel, Karafiáth Orsolya, Juhász Magda) verseit is könnyűzenei köntösbe öltöztetik - sikereik egyik fokmérője a folyamatosan növekvő rajongó, akik értékelik a zenekar kiemelkedő, kultúraközvetítő szerepvállalását.

Hollós Korvin Lajos: Csonka vers

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/KWYNE_AG4Bk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Radnóti Miklós: Éjszaka

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/FTIbhYbvPZg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2012. április 11. (szerda)
18:00 Kávészünet - Költészet Napi Nagykoncert
20:00 Táncház (világ-, népzene)


Kávészünet belépő ingyenes
Táncház belépő: 400 Ft
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés