bezár
 

színház

2012. 04. 09.
Tánc-világbajnokságra készül az Everdance
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világbajnokságra készül a nyíregyházi Everdance Táncszínház húsz tagja; a vb-t július 6. és 11. között a kanadai Montrealban rendezik meg.

Szkéné színház

Takács Péter, a táncszínház művészeti vezetője az MTI-nek elmondta: a világbajnokság rendezői egy internetes portálon figyeltek fel a nyírségi táncos csapatra, s a kapcsolatfelvétel után személyesen hívták meg az együttest Montrealba, hogy a legjobbak viadalán képviseljék a magyar színeket. Kiemelte: a rendezők tájékoztatása szerint a vb-n öt kontinens több mint ezer profi táncosa vesz majd részt.

A földkerekség legrangosabb táncversenyén a világhírű Cirque du Soleil (A Nap Cirkusza) is figyeli a fellépők teljesítményét, mivel Michael Jackson The Immortal című szuperprodukciójához keres közreműködő művészeket - közölte Takács Péter. Az Everdance táncosai így - sikeres szereplés esetén - bekerülhetnek a montreáli társulat tagjai közé is.

A Cirque du Soleil háromezer alkalmazottat, mozgásművészeket és akrobatákat foglalkoztat, s jelenleg öt különféle témájú előadással vesz részt világkörüli turnén, májusban érkeznek Magyarországra.

A nyíregyházi táncszínház művészeti vezetője, aki egyben a világbajnoki program koreográfusa is, közölte, hogy 20 tagú tánckarral készülnek a kanadai vb-re, illetve a Cirque du Soleil castingjára.

Egy eddig még nem látott, rendkívül fergeteges, Everdance stílusú produkciót állítottak össze, s gyakorolnak be a világbajnokságra. "Reményeink szerint lendületes, a zsűri tagjait és a nézőket egyaránt lebilincselő produkció lesz a vb-programunk" - jelentette ki Takács Péter. A nyíregyházi Everdance Táncszínház 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy egész estét betöltő táncszínházi előadásokat mutasson be.

A társulat tagjait az alapító Takács Péter az ország különböző településeiről, illetve a határokon túlról toborozta. A táncosok 2011-ben részt vettek az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutató műsorában, a Csillag születik című produkcióban, ahol a döntőbe jutottak.

Az Everdance stílusa egyedi, magába foglalja az ismert irányzatokat a hip-hop-tól kezdve, a klasszikus baletten át, a standard és latin-amerikai társastáncokig. S az irányzatokból mindig egy-egy táncrészletet emelnek ki, s azt komponálják a magyar autentikus néptánc-motívumokkal.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés