bezár
 

irodalom

2012. 04. 08.
A költészet napja - Versmondó versenyek Békés megyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonnégy órás versmondó versennyel ünnepli Békéscsaba és Szarvas a költészet napját, Békés megye legnagyobb eseménye országosan is egyedülálló kezdeményezés - mondta el az MTI-nek az ötletgazda Szenes János, a Cervinus Teátrum Szarvas igazgatója.

prae.hu

A Szarvasi Vízi Színházban tavaly nyáron versmondó estéket tartottak, amelyeken a Békéscsabai Jókai Színház színészei olvastak fel óriási érdeklődés mellett. A költészet napján az esemény két helyszínen zajlik, a Szarvasi Vízi Színpadon és Békéscsabán az Ibsen Ház udvarán, ahol a résztvevők 2-3 percben olvassák majd fel kedvenc verseiket. A verseny április 10-én 12 órakor kezdődik és 11-én 12 órakor fejeződik be.

A Cervinus Teátrum és a Békéscsabai Jókai Színház közös rendezvényét nagy érdeklődés kíséri, az eddig beérkezett jelentkezések alapján legalább 600-700 között lesz a fellépők száma. A szervezők szerint ez azt mutatja, hogy széles körben van igény ma is a költészetre, a vonzó és izgalmas rendezvényekre, a rohanó hétköznapokban is odafigyelnek az emberek a versek örökérvényű gondolat- és érzelemvilágára.

A szervezők nem titkolt célja egy országos versmondó mozgalom elindítása az eseménnyel, amelyre gyermekek, szülők, irodalmi társaságok, művészek, baráti társaságok, általános és középiskolások, egyetemisták is jelentkeztek.

A kiemelt rendezvény mellett Békéscsaba önkormányzata 2012-ben is megrendezi a József Attila szavalóversenyt az általános iskolások számára négy korosztályban.

Gyulán a Bárka irodalmi folyóirat szerkesztősége rendez ünnepi estet a városi művelődési házban. A folyóirat kiadója a költészet napja alkalmából általános és középiskolások részére versíró pályázatot hirdetett, az eredményhirdetésre az ünnepi programok keretében kerül sor. A díjazott verseket a Bárka estjén olvassák fel.

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban író-olvasó találkozó lesz Kiss Ottó József Attila-díjas gyulai író-költővel, ugyanitt A la recherche-Radnóti címmel emlékestet rendez a város a költő emlékére.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés