bezár
 

irodalom

2012. 04. 08.
A költészet napja - Szavalóverseny, versmaraton és közös versmondás Szabolcsban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyíregyházán közös versmondással, versmaratonnal és József Attila életét bemutató kiállítással, Csaholcon és Tornyospálcán szavalóversennyel várják a közönséget a költészet napja alkalmából rendezett megyei programsorozat keretében.

prae.hu

A szabolcsi megyeszékhelyen a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár előtt április 11-én délelőtt 10 órakor kezdődik a már hagyományosnak mondható közös versmondás Pásztor Pál színművész vezetésével: a vállalkozó kedvűek József Attila Születésnapomra című költeményét szavalják el - tájékoztatta a várható programokról az intézmény az MTI-t.

A szavalat után a könyvtár társalgójában a költő életét bemutató életrajzi kiállítás megnyitójával folytatódik a költészet ünnepe. 11 órától a középiskolások Kányádi Sándor szavalóversenye veszi kezdetét, amelyet a városi nyugdíjas klubok számára szervezett verses megmérettetés követ. A könyvtári programsorozat zárásaként Elmondom hát mindenkinek! címmel Pregitzer Fruzsina színművész önálló estjét tekintheti meg a közönség.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban délután 4 órakor kezdődik és este 10 óráig tart a Versmaraton elnevezésű rendezvény, amelyen a színház társulatának tagjai szavalnak és tartanak kötetlen beszélgetést költeményekről és költőkről. A Krúdy Kamarában kortárs költők és nagy klasszikusok műveit elevenítik fel a színészek, "könnyed tréfák és filozofikus mérföldkövek" segítségével.

Kisvárdán kötetlen könyvtári csevegéssel ünneplik a költészet napját, az eszmecsere után a magyar népdalról szóló előadássorozat keretében a XVI-XVII. század népzenéjével ismerteti meg a közönséget Fekete Krisztián tanár a Weiner Leó Alapfokú Zene- és Művészeti Iskola népi énekes növendékeinek segítségével. Csaholcon és Tornyospálcán ugyanezen a napon szavalóversenyen adnak számot tudásukról a helyi általános iskola diákjai.

A geszterédi könyvtár és a helyi művelődési ház közös szervezésében író-olvasó találkozót tartanak délután 3 órától, a meghívott vendég Honvári Erzsébet Ludastóról származó, jelenleg Nyíregyházán élő költő lesz.

Április 12-én 10 órától Zsíros Simon Mária író-költő tart rendhagyó irodalomórát az újfehértói Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnáziumban.

Nagykálló és Vásárosnamény művelődési központjaiban április 13-án lesz megtekinthető Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek Ketten a versben című, szerelemről szóló különleges verses-zenés előadása.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés