bezár
 

irodalom

2012. 04. 06.
Meghalt Hazai Attila
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Hazai Attila író. Hazai a kortárs magyar próza kiemelkedő alkotója volt. 2012. április 5-én, 45 évesen érte a halál. (litera.hu)

prae.hu

Hazai Attila a kortárs magyar próza kiemelkedő alkotója, műveivel kapcsolatban leginkább a minimalizmus amerikai irányzatát, Raymond Carver és Bret Easton Ellis hatását emelik ki. A Cserépfalvinál jelent meg első, Feri: cukor kékség (1992) című regénye, amelynek szokatlan hangjával berobbant az irodalmi köztudatba, majd a JAK-füzetek sorozatban a Szilvia szüzessége (1995) című novelláskötetete. Legfontosabb regényének a címében is Ellisre utaló Budapesti Skizo-t (Balassi, 1997) tartják, és mint minden jó és fontos regény, megjelenése után röviddel hangos vitára késztette a kritikusokat. Az írás mellett fordított, szerkesztett. Zilahy Péterrel közösen Hazai szerkesztette az egyik első netes irodalmi folyóiratot, a LINK Budapestet, zenélt (Pepsi érzés) és írt filmforgatókönyvet (Rám csaj még nem volt ilyen hatással). További művei: A világ legjobb regénye (álnéven), Szex a nappaliban.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés