bezár
 

irodalom

2012. 04. 05.
Székely Csaba nyerte az Örkény Színház drámapályázatát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Székely Csaba Bányavíz című műve nyerte az Örkény István Színház drámapályázatát, amelyet a névadó születésének 100. évfordulója alkalmából hirdettek meg. A második helyezett Farkas Tibor lett.

prae.hu

A drámapályázat eredményhirdetését az író születésnapján, április 5-én este tartották a Nézzünk bizakodva a jövőbe című gálaműsor keretében. Az esten alkalmi összeállítást láthatott a közönség Örkény egyperceseiből.

Mint a színház MTI-hez eljuttatott közleményében olvasható, a pályázatra 220 pályamunka érkezett, amelyek közül a bírálóbizottság - Radnóti Zsuzsa, Radnai Annamária, Gáspár Ildikó, Forgách András és Mácsai Pál - négyet jutalmazott.

A pályázat nyertese, Székely Csaba Bányavíz című műve mellett a második díjat Farkas Tibor Félbevágott önéletrajz című írása kapta, a harmadik helyet pedig megosztva Borbély Szilárd Szól a kakas már és Keresztesi József Holtszezon című alkotása nyerte el.

A kiírás szerint a pályázatra a műveket 2011. december 31-ig várták, negyvenéves kor alatt bárki pályázhatott.

Negyvenéves kor fölött csak olyan szerző jelentkezését várták, akinek legalább két színpadi művét korábban már bemutatták, vagy aki drámaíróként még nem mutatkozott be, de már ismert és számottevő szépirodalmi munkássággal rendelkezik.

Még meg nem jelent, színre nem került alkotásokkal lehetett pályázni, tematikai és műfaji megkötés nélkül. Olyan drámákat vártak, amelyek az Örkény Színház művészi és technikai apparátusával bemutathatóak.

A pályázat első díja 1,5 millió, a második díj 1 millió, a harmadik díj ötszázezer forint. A győztes művet, amennyiben a bírálóbizottság megfelelő színvonalúnak ítéli, az Örkény István Színház a 2012/13-as évadban színre viszi. A díjazott művek előadási joga az Örkény István Színházat illeti.

Mint a színház közleményében írják, ugyancsak csütörtökön este az Örkény Színházban adták át a Mensáros-díjat, amelyet az idén Polgár Csaba, a színház művésze kapott.

Az Örkény István Színház előadássorozattal ünnepli névadója születésének századik évfordulóját: a csütörtöki gálaműsort követően pénteken az Azt meséld el, Pista! című előadást, szombaton pedig a Macskajátékot tűzi műsorra a fővárosi teátrum.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés