bezár
 

film

2008. 08. 28.
KINO - itt is jó
A Moziünnepen új kulturális helyszín nyílik a volt Szindbád moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KINO - itt is jó A régi helyen frissen megnyitó KINO-ban egy olyan kulturális intézmény álma válik valóra, ahol a mozi a mag, de a vetítések, tematikus sorozatok, filmklub-jellegű programok mellett helyet kaphatnak más művészeti ágak alkotásai, produkciói is.
A KINO alapítói színházi előadások, installációk, kiállítások, beszélgetősorozatok, stand-up comedy-k, felolvasóestek otthonát kívánják megteremteni. A tervek szerint a műsort egy állandó kuratórium segítségével állítják majd össze, a programok és vetítések egy része pedig célzottan oktató jellegű lesz, hogy ezzel megteremthessék az új mozi új közönségét.

A mozi célja továbbá, hogy hamar olyan közösségi hellyé váljon, ahol a közönség nem csak egy-egy előadást tekinthet majd meg, hanem a megújult előtér adottságait kihasználva újságot olvashat, internetezhet, kávézhat is.

prae.hu

A KINO a Moziünnep alkalmával nyit ki, vagyis szeptember 25.-én, és azonnal a mély képtengerbe veti bele az első nézőket! Négy napon keresztül ugyanis (szeptember 25-28.) folyamatosan nyitva tart, és non-stop filmvetítéssel várja az első látogatókat. A programban filmek széles skálájából lehet majd szemezgetni. Kiemelhető az Ulrich Seidl-retrospektív, az osztrák ikon filmjei közül eddig csak a Klánikula című jutott el Magyarországra, most végre a rendező dokumentum- és játékfilmjeit is megnézhetik a mozilátogatók.

A KINO-ban a Moziünnep alatt minden délután és este közismert emberek szedik majd a jegyeket: Gáspár Sándor, Jancsó Miklós, Kulka János, Lugosi Lugo László, Nagy Zsolt, Ónodi Eszter, Rutkai Bori, Schell Judit, Till Attila, Tóth Orsi, Uj Zsuzsi, Vajdai Vilmos, Zsótér Sándor, és még sokan mások... Rába Roland animátor vezetésével, "Moccanj!" jeligére zenés reggeli tornával mozgathatják meg a zsibbadt tagjaikat a maratoni mozizók. A Moziünnep vasárnapján, délelőtt zenés brunch, chill-out program alatt lehet majd pihentetni a fáradt szemeket.

A Moziünnep csak az első a nagyszabású akciók közül, idén ősszel a KINO lesz az egyik helyszíne a Fassbinder Fesztiválnak (október 13-19.) és a Távolkeleti Filmnapoknak (november 14-18.) is.

Ne feledje tehát senki, hogy szeptembertől egy régi helyen egy új mozi nyit kapukat, nem csak a közönség, de az összes művészeti ág előtt is!


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés