bezár
 

film

2012. 04. 05.
Titanic: Kész a program, teljes a zsűri névsora
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13-21., Uránia, Toldi, Kino, Örökmozgó, A38
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészült a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vetítési programja, és a nemzetközi zsűri névsorát is nyilvánosságra hozták a szervezők.

prae.hu

Elkészült a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vetítési programja, amelyet a www.titanicfilmfest.hu/2012/idopontok.php oldalon lehet böngészni.

A jegyelővétel holnaptól, április 6-tól indul! Aki április 11-ig előre megvásárolja jegyét, 20% kedvezményt kap!

Az idei fesztiválra 29 országból érkeznek alkotások: 57 egészestés filmet (ebből 7 dokumentumfilm, 8 zenés-dokumentumfilmet) és 6 kisfilmet (kísérőfilmek) tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az alábbi filmeknek a Titanic Filmfesztiválon lesz a nemzetközi premierje:
  • IDA:A (Dánia)
  • Akik ölnek – A múlt árnyai - Those Who Kill – Shadow of the Past (Dánia)
  • Tartozás – Indebted (Finnország) világpremier
  • Bírlak - I Like You (USA)
  • Hol vol, hol nem - Happily Never After (USA)
  • Kodály Method (Magyarország)

A fesztivál rangos elismerését, a Hullámtörők-díjat egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda. A zsűri tagjai: Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer.


A fesztivál zsűrije:

Stefan Laudyn
1959-ben született Varsóban. 1991 óta a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Az 1995-ben alapított Varsói Filmalapítvány alapító tagja és igazgatója. Számos filmrendező, producer és filmfesztivál tanácsadója. 2004-től 2008-ig az Európai Filmakadémia bizottsági tagja volt. Stefan Laudyn ezenkívül gitárosként is fellép, játszik a Festival Band nevű nemzetközi zenei formációban, a Rude Boys nevű lengyel együttesben és szólóban is.

Kocsis Ágnes
1971-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen lengyel, esztétika és filmelmélet szakán, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és tv-rendező szakán végzett. 2005-ben fejezte be tanulmányait. Első nagyjátékfilmje, a Friss levegő számos fesztiváldíj mellett a legjobb elsőfilmnek járó díjat nyerte el a 36. Magyar Filmszemlén, Pál Adrienn című második filmjét a 2010-es cannes-i filmfesztiválon FIPRESCI-díjjal tüntették ki.

Muhi András
1956-ban született Budapesten. Balázs Béla-díjas producer, rendező, aki kis- és nagyjátékfilmek mellett animációs és dokumentumfilmeket is készít. Az 1999-ben alapított Inforg Stúdió alapító tagja és vezető producere. Olyan nemzetközi szinten elismert filmek fűződnek a nevéhez, mint a Rengeteg, a Fekete kefe, A fény ösvényei, A nyomozó, az Aczél, vagy a Womb – Méh és a Csak a szél.

www.titanicfilmfest.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés