bezár
 

film

2012. 04. 05.
11. alkotótáborára készül a Filmtett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Sepsibesenyőn szervezi meg nyári filmes alkotótáborát - immár a tizenegyediket - július végétől a kolozsvári Filmtett Egyesület.

prae.hu

A július 31-től augusztus 10-ig tartó Filmtett-alkotótáborban az oktatás és a műhelymunka magyar nyelven folyik majd.

A táborba bárki jelentkezhet Magyarországról, Erdélyből és a többi határon túli régióból. Feltétel csupán a tábor kezdetéig a 18. életév betöltése és az április 30-i jelentkezési határidő betartása - közölte az MTI-vel Jakab-Benke Nándor, a www.filmtett.ro szerkesztője, hozzátéve, hogy a részvételi díjkedvezményt április 15-ig benyújtott pályázatban lehet igényelni, a részvevőket pedig a benyújtott pályamunkák alapján választják ki.

Az összesen 9 csoportban zajló alkotótábor rendezői csoportjának vezetésére Hajdu Szabolcs filmrendezőt kérték fel. A rendezői pályázat legfontosabb eleme az eredeti és megvalósítható forgatókönyv.

Az operatőri csoport vezetője Bálint Arthur, segédje Bántó Csaba. Ők vezetik majd a segédoperatőri csoportot is. Mindkét csoport esetében a jelentkezőknek kötelező saját készítésű fotó vagy saját film beküldése.

A táborban az operatőrcsoport tagjai fényképezik a készülő kisjátékfilmeket. A segédoperatőrök asszisztenskednek majd a különböző filmeknél és saját filmetűdöt is készítenek.

A Patrovits Tamás és Bertóti Attila vezetésével működő animációs csoport klasszikus (papír, tárgy, gyurma stb.) és számítógépes animációs eszközökkel készít majd filmet a táborban. A jelentkezőknek saját forgatókönyvvel kell pályázniuk.

A vágó, a hangmérnöki, valamint a producer-gyártásvezető-felvételvezető csoportba kerüléshez saját film elküldése, korábbi szakmai tapasztalat ismertetése szükséges. A vágócsoportot Czakó Judit, a hangmérnökit Várhegyi Rudolf és Zányi Tamás, a producerit Durst György és Boros Melinda vezeti majd.

A színészcsoportba legalább harmadéves, színművészeti főiskolákon tanuló hallgatók, illetve végzett színészek jelentkezhetnek. Tábori munkájukat Török-Illyés Orsolya fogja vezetni.

A filmkritikusi csoportba három saját filmkritikával lehet jelentkezni. A csoport vezetői Varga Zoltán és Margitházi Beja lesznek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés