bezár
 

színház

2012. 04. 05.
Művészeti vetélkedő a Délvidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött csütörtökön Zentán a vajdasági 45. Középiskolások Művészeti Vetélkedője (KMV). A kulturális programsorozat április 22-én Óbecsén díjátadóval ér véget.

Szkéné színház

Zentán a film- és színművészeti vetélkedőt tartják meg kedden. Az egésznapos kulturális rendezvényen 9 színdarabot és 17 filmalkotást tekint meg a közönség és a zsűri. Adai, magyarkanizsai, szabadkai, újvidéki és zentai diáktársulatok lépnek fel, a versenyprogramba került rövidfilmek többsége pedig a Bolyai Filmműhelyben készült.

A zsűri tagjai Góli Kornélia dramaturg, Hernyák György rendező, Siflis Zoltán filmrendező és Tolnai Szabolcs filmrendező - olvasható a KMV honlapján .

A filmek és színpadi előadások ünnepélyes eredményhirdetését és díjkiosztóját a nap végén tartják.

A vajdasági 45. Középiskolások Művészeti Vetélkedője április 19-én Temerinben népzenei- és néptánc-vetélkedővel folytatódik, majd április 20-22. között Óbecsén zárul. Április 20-án tartják az előadóművészek és énekelt versek szavalóinak versenyét és díjkiosztóját, 21-én pedig az irodalmi vetélkedőt és a nyertesek jutalmazását. A 22-i gálaműsoron adják át a képzőművészeti, műfordítói és néprajzi pályázatok díjait.

A 45. KMV képzőművészeti pályázatára összesen 390 pályamű érkezett. Az eddigi évekhez hasonlóan az idén is a fényképpel pályáztak a legtöbben, szám szerint 286 darab művet beküldve.

Ezen kívül 38 grafika, 36 festmény, 14 rajz, 6 szobor és 10, az egyéb kategóriába sorolt pályamű érkezett be. A KMV képzőművészeti vetélkedőjére több mint 100 diák jelentkezett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés