bezár
 

irodalom

2012. 04. 04.
Román hét az SFmag.hu-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy héten keresztül mutatta be az SFmag.hu weboldal a romániai kortárs science fictiont, a zsáner romániai történelmét és a benne alkotó magyar szerzőket.

Az SFmag.hu az elmúlt hét majdnem minden napján egy-egy külön bejegyzést szentelt Románia science fiction irodalmi életének. A cikksorozat keretében az olvasók megismerhették a tematika ottani történetét, a legfontosabb írókat. A cikkek egyik legfontosabb tanulsága az volt, hogy a romániai science fiction helyzete nagyban hasonlít a magyarországihoz, ezen a területen is sok a közös vonás.

prae.hu

A román hét visszhangot váltott ki romániai, a témával foglalkozó honlapokon is. Sőt, a cikk szerzőjével – Lőrinczy Judittal – külön interjú is készült.

 

A cikkek elolvashatók az sfmag.hu címen.

 

 

Az SFmag hétköznaponként frissülő nonprofit sci-fi, fantasy, horror (spekulatív fikciós) magazin exkluzív cikkekkel, esszékkel az igényes fantasztikum kedvelőinek.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés