bezár
 

színház

2012. 04. 03.
Áprilisban Bogotában turnézik a kolozsvári magyar színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áprilisban Kolumbiában, a Bogotái Iberoamerikai Színházi Fesztiválon (Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá) vendégszerepel Leonce és Léna című, Tompa Gábor rendezte előadásával a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

Szkéné színház

Április 5. és 8. között öt alkalommal láthatja a latin-amerikai ország közönsége az előadást a kolumbiai főváros egyik színházában, a Teatro de Bellas Artes de Bogotá-ban.

Amerika legnagyobb színházi fesztiválja március 23. és április 8. között zajlik. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata második alkalommal vesz részt rajta. Először 2006-ban, a Pantagruel sógornője című, Silviu Purcarete rendezte előadás vendégszerepelt Bogotában.

Mivel idén a fesztivál kiemelt meghívottja Románia, április 2. és 6. között a Leonce és Lénát színpadra állító Tompa Gábor, aki a kolozsvári színház igazgatója, fiatal kolumbiai rendezők és színészek számára tart műhelymunkát, workshopot Ways to the Magic (A mágia útjai) címmel a bogotái fesztivál keretében - olvasható a színház honlapján (www.huntheater.ro).

A fesztiválra 45 ország társulatait hívták meg, a programban több mint 800 előadás és 70 kísérőrendezvény szerepel, amelyeket Bogotá 22 színházában tartanak meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés