bezár
 

színház

2008. 08. 25.
Megkezdődött az évad a Miskolci Nemzeti Színházban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenegy bemutató szerepel a Miskolci Nemzeti Színház 2008-2009-es szezonjának repertoárján, a próbák már hétfőn este megkezdődnek - jelentette be Halasi Imre igazgató a teátrum hétfői évadnyitó társulati ülésén.

Szkéné színház

Az ország legrégebbi kőszínháza - amely 1823-ban nyitotta meg kapuit, és amely jelenleg öt játszóhellyel rendelkezik - egyebek mellett Szép Ernő, Shakespeare és Rossini egy-egy művét tűzi műsorára, de színen maradnak tavalyi, sőt már évekkel ezelőtt bemutatott darabok is - mondta Halasi Imre.

A Nagyszínházban október 3-án Shakespeare Szeget szeggel című darabját mutatják be Radoslav Milenkovic rendezésében, de a gyerekek már szeptember 26-ám láthatják a Kamaraszínházban a Pinokkió című mesejátékot.

A teátrum vezetője A sevillai borbély című Rossini-vígoperát állítja színre, amelyet jövőre, február 6-án láthat először a közönség.

Műsoron marad egyebek mellett Dobozy Imre-Korognai Károly Tizedes meg a többiek című komédiája, Strauss Denevérje, valamint Egressy Zoltán Portugál című színműve.

A most kezdődött szezonban debütál a színház tánctagozata, amelyet néhány hónappal ezelőtt alapítottak, és amely 2009. április 29-én mutatkozik be Kozma Attila-Krámer György Tánckadenciák című darabjával - mondta Halasi Imre.

A teátrum igazgatója beszámolt arról is, hogy a Tokajban augusztus 30-án megnyíló Paulay Ede Színház deszkáira először a Miskolci Nemzeti Színház művészei lépnek, aznap kétszer is bemutatják ifj. Johann Strauss Denevér című nagyoperettjét.

A miskolci színészek Kassán és Lendván is vendégszerepelnek a 2008-2009-es évadban - tette hozzá az igazgató, aki az évadnyitó társulati ülésen bemutatta a színház új tagjait: Fabók Mária, Harsányi Attila, Sipos Vera és Vida Péter színművészeket, Vermes Tímea operaénekest és Vári-Nagy Dóra dramaturgot.

Az évadnyitó társulati ülésen köszöntötték Kulcsár Imrét abból az alkalomból, hogy ötvenöt éve lépett először színpadra, Sallós Gábort, M. Szilágyi Lajost és Várhegyi Mártát, akik negyven éve űzik a színészmesterséget, valamint Molnár Anna magánénekest, aki szintén negyven évet töltött a világot jelentő deszkákon.

nyomtat

További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés