bezár
 

építészet

2012. 03. 30.
Élő logókirakásra készülnek a Tájépítészek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tájépítészet és az Év Tájépítésze-díj népszerűsítésére logókirakó villámcsődületet szervez április elsején a Városligeti Műjégpályán a Magyar Tájépítészek Szövetsége.

prae.hu

Április a Tájépítészet Hónapja, amelyet a Tájépítészek Nemzetközi Szövetségének (IFLA) magyar tagszervezete idén programsorozattal készül megünnepelni - adta hírül közleményében a szövetség.

A sorozat nyitóeseményeként villámcsődületet szerveznek, amelyen az Év Tájépítésze-díj hivatalos logóját fogják megformázni a műjégre érkező önkéntes résztvevők.

A logó fa és kavics formákból kiinduló fekete-fehér alakzat, amely egyszerre utal a természeti és mesterséges elemekből építkező tájépítészet ember és természet között betöltött hídszerepére, az alkotás és a dizájn iránti elkötelezettségre, illetve a világot alkotó ellentétpárok jelenlétére.

"A villámcsődületre bárki eljöhet, aki feketébe öltözik, nem bánja, ha le kell feküdnie a műjég betonjára, és nem sajnál másfél órát az idejéből, hogy egy közösségi élmény részese, a logó élő alkotóeleme legyen" - fogalmazott a szövetség.

Az eseménysorozat részeként átadják a legjobb szakembereknek járó Év tájépítésze-díjat. Az elismerésre bárki jelölhető, közülük később egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, az epiteszforum.hu oldalon azonban a közönség is leadhatja voksait. A díjátadót április 26-án a FUGA Budapesti Építészeti Központban rendezik meg.

Két ok miatt választotta a szervezet az esemény helyszínéül a Városligetet. Egyrészt, mert a liget a világ első közpark céljára létesített zöldfelülete, ilyen minőségében megelőzi a New York-i Central Parkot is. Jövőre lesz 200 éve, hogy Nebbien Henrik Pest városától megkapta a megbízást, hogy ezen a területen a köz számára parkot létesítsen.

A másik ok pedig, hogy felhívja a figyelmet a park jelenlegi elhanyagolt állapotára.

Az eseményre regisztrálni, a villámcsődület részesévé válni a Tájépítészek Facebook-oldalon lehet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés