bezár
 

film

2012. 03. 29.
Magyar filmfesztivál Kazahsztánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmfesztivál kezdődik pénteken a kazahsztáni Almatiban. A II. Magyar Romantikus Filmvígjáték Fesztivál a 2011-es Európai Uniós magyar elnökség egyik legsikeresebb kulturális programját ismétli meg - mondta az MTI-nek Teleki Szilárd főkonzul, a rendezvényt szervező magyar külképviselet vezetője.

prae.hu

A kelet-kazahsztáni volt fővárosban, a Cézár moziban három napon keresztül vetítik az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmvígjátékait. Orosz felirattal, vagy hangalámondással.

Az érdeklődők jelképes áron, 200 tengéért, egy eurónak megfelelő összegért vehetnek jegyet a filmekre. Egy jobb moziban 1000 tengébe kerülnek a jegyek - tette hozzá a magyar diplomata.

A filmfesztivál létrejöttében nagy szerepe volt Oleg Bireckij filmesztétának, az Almatiban működő kinoklub (filmklub) vezetőjének - hangsúlyozta Teleki Szilárd.

A kazah mozis honlapon úgy is hirdetik a fesztivált, mint a népszerű szakember filmklubjának újabb rendezvényét.

A filmesztéta 2003 óta vezeti be az érdeklődőket a világ filmművészetének rejtelmeibe, neki köszönhetően számos ország filmkészítésével és produkcióival megismerkednek a klubba járók.

A pénteki megnyitót követően a Made in Hungária című zenés filmet mutatják be, szombaton a Csak szex és más semmi, valamint a
Kontroll című produkciókat láthatja Almati közönsége. Április 1-én, vasárnap a Poligamy és a Valami Amerika című közönségsiker második részével fejeződik be a kazahsztáni magyar filmfesztivál.

Az Almatiban lévő magyar főkonzulátus vezetője elmondta: a pozitív országkép erősítését segíti, hogy Kazahsztánban nagy szimpátiával viseltetnek Magyarország iránt, és hálásak a magyar rendezvényekért.

Nagy sikere volt a március 15-18 között az Almatiban lévő Intercontinentál szállóban tartott magyar ételfesztiválnak is, amelyen hévízi mesterszakács vendégeskedett.

Lesz magyar szereplője az április 12-15 között sorra kerülő nemzetközi jazzfesztiválnak is Almatiban - számolt be a következő magyar vonatkozású kazahsztáni rendezvényről a főkonzul.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés