bezár
 

zene

2012. 03. 29.
Ismét színpadon a Boom Boom
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét fellép a Boom Boom: a ritkán koncertező és tavaly tavasszal csaknem tízéves szünet után visszatért blues-rock supergroup pénteken a fővárosi Akvárium Klubban játszik.

prae.hu

"Mindannyian nagyon várjuk ezt a fellépést, Borlai Gergő, a dobos többek között emiatt utazott haza Barcelonából. Megint együtt a csapat, próbálunk, elkezdtünk új számokon dolgozni, ismét elkapott minket az ihlet, bár a huzamos személyes együttlét hiánya kicsit megnehezíti az alkotási folyamatot" - mondta Mohai Tamás, a Boom Boom egyik gitárosa az MTI-nek.

A zenekar 1998 végén alakult és 2002 szeptemberéig volt aktív, majd 2011 májusában egy teltházas koncerttel tért vissza. A Boom Boom-ot a magyar rockzene elismert szereplői alkotják: Tátrai Tibor gitáros (egykor Tűzkerék, Skorpió, Tátrai Band), Jamie Winchester gitáros-énekes (Jamie-Robi duó, Baba Yaga), Mohai Tamás gitáros (Faxni, KFT, Háború, Tomistars), Szappanos György basszusgitáros (Babos Band, Tátrai Band, Háború) és Borlai Gergő dobos (Grencsó Kollektíva, Makám, In Line, Babos Band, Kaltenecker Trio).

A supergroup eddig két rhythm & blues és blues-rock lemezt készített: 1999-ben egy feldolgozásokat tartalmazó koncert CD-t, 2001-ben pedig egy csupa saját szerzeményből álló stúdióalbumot Intergalactic Megahello címmel.

A Boom Boom egyik motorja, Mohai Tamás a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, zenéjében ötvözi a dzsessz, a funk, a rock és a blues elemeit.

"Egyre nehezebb az aktívan koncertező zenészlét fenntartása, mert az ember nem szívesen enged a minőségből, akár helyszínről, akár gázsiról, akár közönségről van szó. Öt-hat évvel ezelőtt még összejött nyolcvan fellépés egy év alatt, ma már csak jóval kevesebb, holott rengeteg projektben szerepelek. Igaz, így van időm a tanításra és a különféle stúdiómunkákat sem kell elhanyagolnom: eddig több mint ötven lemezen játszottam" - mondta a gitáros az MTI-nek.

A gitáros a nyolcvanas évek közepén a székesfehérvári Faxni zenekar frontembereként tűnt fel; a csapat az újhullámot, a rockot és a dzsesszt elegyítette színvonalas zenéjében. A Faxni időnként manapság is koncertezik.

"A Faxnival jövőre jubilálunk, harmincéves lesz a zenekar. Úgy tervezzük, hogy egy különleges koncertet adunk ebből a alkalomból, a lemezeinken hallható valamennyi zenész színpadra lép" - mondta Mohai Tamás, aki májusban a Művészetek Palotájában zenél a 9:30 Kollektíva dzsesszcsapattal Rob van de Wouw holland trombitással kiegészülve.

A zenész elmondta, hogy kilenc év után különválnak útjai a Berki Tamás Banddel, ugyanakkor a közeljövőben fog megjelenni Glaser Péter basszusgitáros-bőgős új lemeze, amelyen ő is közreműködik, sőt, egyik szerzeménye is rákerült a korongra. Ennek az anyagnak a bemutatója júniusban lesz a Fonóban.

A Boom Boom pénteki koncertjén az Akváriumban a Fat Cat lesz az előzenekar.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés