bezár
 

színház

2012. 03. 27.
Vetélkedő a révkomáromi Jókai Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megalakulásának 60. évfordulója alkalmából Thália nyomában címmel színházi vetélkedőt hirdetett a révkomáromi Jókai Színház. A versenyen középiskolás csapatok mérhetik majd össze színháztörténeti tudásukat.

Szkéné színház

A vetélkedő három fordulóból áll. A verseny első részében írásos feladatot kell megoldaniuk a 3 tagú csapatoknak, amelyek a Szabad Újság szlovákiai hetilap hasábjain találják majd meg a feladatokat.

"Az ötletet a magyarországi példa, a Katona József Színház, az Örkény István Színház és a Radnóti Színház által két éve megvalósított, Kör nevet viselő hasonló verseny adta" - mondta el az MTI-nek Varga Emese, a Jókai Színház dramaturgja.

Hozzátette: az elképzelésük az, hogy ezzel az interaktív, játékos vetélkedővel hozzák közelebb a középiskolásoknak a színház világát.

A kérdéskörök a színház történetének eddigi 60 évét érintik. Az első körben a színháztörténetre koncentrálódnak a kérdések. A második, majd a harmadik fordulóban a színház jelene és jövője lesz a téma, vagyis egy színház működésének gyakorlati oldalát ismerhetik meg a résztvevők.

Az írásbeli feladatok kiértékelése után a legjobb teljesítményt nyújtó csapatok a második elődöntőbe kerülnek, ezt a komáromi Jókai Színházban és a kassai Thália Színházban rendezik meg. A verseny döntőjét jövő januárban rendezik, akkor 5-7 csapat méri össze tudását Komáromban.

A szervezők remélik, hogy a vetélkedő végére a fiatalok egy része tartósan kötődni fog a színház világához és egy-egy versenyzővel talán még utánpótlásként is számolni lehet majd. "Külön öröm lenne, ha a kulturális és szakmai közeget így tudnánk erősíteni" - tette hozzá Varga Emese.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés