bezár
 

építészet

2012. 03. 27.
Energiatudatos épületek tervezőit díjaznák
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat alapít a környezettudatos épülettervezési gondolkodás elismerésére a Magyar Energia Hivatal, amely országos, nyílt és nyilvános pályázat keretében keresi a leginkább energia- és környezettudatos szemlétben tervezett hazai épületet.

prae.hu

Az energiahivatal keddi közleménye szerint a pályázat célja, hogy az energiaellátás biztonsága és az energiaimport függőség csökkentése érdekében környezettudatosságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására ösztönözze az építészeket.

Az Építészeti-Épületenergetikai Nagydíj 2012 pályázaton - funkcióra és léptékre való tekintet nélkül - olyan, 2006. január 1. és 2012. március 23. között Magyarországon épült épülettel lehet nevezni, amely magán hordozza az energia- és környezettudatos ismérveket.

A közlemény emlékeztet, hogy az év elején kiadott "Nemzeti Energiastratégia 2030" egyik fő prioritása az állami szerepvállalás erősítése a szemléletformálás területén is.

Ennek jegyében indította el a Magyar Energia Hivatal a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztöntő kampányát, melynek egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy egy épület környezetbarát volta a tudatos tervezéssel kezdődik. E kampány keretében hirdették meg az Építészeti-Épületenergetikai Nagydíj 2012 pályázatot is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés