bezár
 

zene

2012. 03. 27.
Az Il Divo kvartett ősszel Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ egyik legnépszerűbb klasszikus crossover kvartettje, az Il Divo bejelentette kelet-európai turnéjának első állomásait: a csapat legújabb, Wicked Game című albumára épülő show szeptember 20-án lesz látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.

prae.hu

A zenekar világkörüli turnéja februárban indult. A négyes - Carlos Marin, Sebastien Izambard, David Miller és Urs Bühler - a világ vezető színpadain énekel az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Japánban és Ázsiában, mielőtt Kelet-Európába érkezne - közölte a budapesti koncertet szervező ShowTime kedden az MTI-vel.

Az An Evening with Il Divo című legutóbbi turné során összesen 130 városban tartottak teltházas koncerteket és ezzel elnyerték az amerikai Billboard magazinnak az év legnagyobb bevételét hozó turnéjáért járó díját.
Az új show-t Brian Burke tervezte, akárcsak korábban a La Reve és Celine Dion Las Vegas-i koncertjét.

A 2012-es turné vizuális és zenei ötvözete a régi és az új daloknak; az új album a tavaly novemberi megjelenés óta több mint 1 millió példányban kelt el.

A Wicked Game a zenekar ötödik stúdióalbuma, amelyen a címadó szám, Chris Isaak 1989-es dala mellett olyan slágereket dolgoztak fel, mint Roy Orbison Crying-ja, Samuel Barber Adagio For Strings-e vagy a Time To Say Goodbye, amelyet Andrea Bocelli énekelt először az 1995-ös sanremói dalfesztiválon.

Tavaly májusban a Classical Brit Awards gálán az Il Divo vehette át Az évtized előadója díjat. A zenekar napjaink egyik legsikeresebb nemzetközi csapata, amely több mint 26 millió lemezt adott el világszerte és úttörőnek számít a klasszikus crossover stílusban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés