bezár
 

zene

2012. 03. 27.
Áprilisban két exkluzív szalonkoncerttel jelentkezik a Crescendo Nyári Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyre nagyobb érdeklődés övezi a Crescendo Nyári Akadémia Szalonkoncert-sorozatát, ezért nem meglepő, hogy áprilisban két szalonkoncertre is sor kerül: a Magyar Nemzeti Galériában a Szervánszky Vonósnégyes lép fel, míg a Finn Nagykövetségen a Crescendo Nyári Akadémia tehetséges énekes, fafúvós és zongorista növendékei mutatkoznak be.

prae.hu

Magyar Nemzeti Galéria, 2012. április 6. péntek, 20:00 óra

Április 6-án, este 8 órától a Szervánszky Vonósnégyes koncertjére kerül sor az MNG Extra színpadán. Januárban ők nyitották meg a Crescendo-szalonkoncert sorozatot, és most újból örömmel tesznek eleget a Crescendo Nyári Akadémia és a Magyar Nemzeti Galéria felkérésének. A vonósnégyes 2010-ben a budapesti Weiner Leó Kamarazenei Verseny győztese, illetve ugyanabban az évben a brno-i Leoš Janáček Nemzetközi Verseny harmadik díjazottja lett. A koncerten Bach, Beethoven, Schumann és Debussy vonósnégyes tételei hallhatóak.


Finn Nagykövetség Díszterme, 2012. április 20. péntek, 18:00 óra

A Finn Nagykövetségen rendezett szalonkoncertre a Crescendo Baráti Kör tagjait várják a szervezők, így szeretnének köszönetet mondani támogatásukért. Az est folyamán a Crescendo Nyári Akadémia tehetséges énekes, fafúvós és zongorista növendékei mutatkoznak be. Krum Enikő szoprán, a Pécsi Egyetem művészeti karának hallgatója, Meláth Andrea tanítványa. Több verseny díjazottja. Tavaly debütált a MÜPA Fesztiválszínházában. Bán Annamária fuvolista a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia végzős hallgatója, professzora a nemrég elhunyt Gyöngyössy Zoltán volt. Számos versenyen ért el különböző sikereket. Legutóbb a bukaresti Jeuness Nemzetközi Fuvolaverseny döntőse lett. Pálóczy Júlia a Bartók Béla Konzervatórium másodéves zongorista növendéke. Az Országos Bartók Béla Zongoraversenyen I. díjat nyert 2008-ban, majd a 2009-es Országos Négykezes Verseny I. helyezettje lett kamaratársával.
Szalonkoncert sorozat
A szalonkoncertekre a belépés díjtalan, de a szervezők kérik a kedves érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat a termek befogadóképessége miatt, előre jelezzék az alábbi elérhetőségeken:

Sütő-Cort Klára, office manager
E-mail: office@crescendohungary.org,
Tel.: +36/1/321-7796

A helyszínen Crescendo Támogatói jegyek válthatóak, segítve a tehetséges diákok részvételét a Crescendo Nyári Akadémia kurzusain.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés