bezár
 

art&design

2012. 03. 26.
Hegyvidéki művészek tárlata Lendván
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Lendvai Galéria-Múzeum meghívására a magyar főváros XII. kerületéhez kötődő 20 magyar képző- és iparművész 60 munkájából nyílik kiállítás Razgledi - Hegyvidéki tárlatok címmel Lendván kedden.

prae.hu

Fonti Krisztina, a XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere elmondta az MTI-nek, hogy a zömében magyarok lakta szlovén várossal, Lendvával (Lendava) régóta jó kapcsolatokat ápolnak.

Tizenöt éve a Hegyvidéki Művésztelep és a Lendvai Művésztelep kezdte el az együttműködést.

Az önkormányzat gyümölcsöző kapcsolatot tart fent a határon túli magyar művésztelepekkel és kortárs alkotókkal, köztük több mint 20 muravidéki képzőművésznek szervezett kiállításokat és alkotótelepeket, de a "hegyvidékiek" is bemutatkozhattak Lendván kívül Ljubljanában, a szlovén fővárosban és a Muravidéken is.

Tavaly ősszel Göntér Endre lendvai festő budapesti kiállításán határozták el, hogy tavasszal viszonozzák a tárlatot a "hegyvidékiek" Lendván.

Gerics Ferenc, a Lendvai Galéria-Múzeum igazgatója akkor megerősítette, hogy a galéria további együttműködést tervez a XII. kerületi Hegyvidéki Művészteleppel - foglalta össze Fonti Krisztina.

A lendvai tárlaton, amely május 2-ig tart nyitva, festők, grafikusok és szobrászok mellett egy porcelánművész is bemutatkozik Budapest XII. kerületéből.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés