bezár
 

film

2012. 03. 26.
Csütörtöktől Budapesten harmadszor: Cigány Filmfesztivál premierekkel és sztárokkal
2012. március 29.-április 1. Örökmozgó Filmmúzeum, Toldi mozi, Bútorszalon Egyetemi Klub, KuglerArt Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március végén ismét megrendezik a Budapesti Cigány Filmfesztivált - immár harmadik alkalommal. Az Örökmozgó és a Toldi mozikban, valamint a Bútorszalon Egyetemi Klubban és a KuglerArt Galériában március 29. és április 1. között minden adott egy pezsgő tematikus filmfesztiválhoz: sztárok, mintegy 30 film, köztük magyarországi premierek, izgalmas viták, koncertek várják az érdeklődőket.

prae.hu

A fesztiválon lesz a magyarországi premierje Jasmine Dellal The American Gypsy – Az amerikai cigány című filmjének is, amely számos díjat nyert, köztük a San Franciso-i Filmfesztivál Legjobb Dokumentumfilmjének járót.

A résztvevők képet alkothatnak e fontos téma különböző aspektusairól, a vetítések, beszélgetések és workshopok során pedig választ kaphatnak számos kérdésre, hogy jobban megismerjék a cigányság valódi helyzetét. "Hogy megértsük egymást" - szól a fesztivál mottója. Ha a négynapos rendezvény segít ebben, már elérte célját, vallják a szervezők. A program stratégiai partnere a MaNDA.

A programsorozat március 29-án, csütörtökön 19 órakor indul Az amerikai cigánnyal az Örökmozgóban, a fesztiválnyitón többek között fellép L. L. Junior, Lázi Sándor, a ROMANO GLASZO együttes és a kurd, török, örmény világzenét játszó QERINEK zenekar, Lakatos Krisztián, a Megasztár énekese és Csányi Dávid. A fővédnök a friss Kossuth-díjas Szentandrássy István.

A fesztiválnyitóra a belépés ingyenes. A vetítések egységes helyára 500 Forint.

Részletes információk:
www.romanifilmfest.hu
www.masodikalapitvany.org/
info@romanifilmfest.hu
romanifilmfest@gmail.com

ROMANI FILM FEST
BUDAPESTI NEMZETKÖZI CIGÁNY FILMFESZTIVÁL
2012. március 29 - április 1.



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés