bezár
 

színház

2012. 03. 26.
Könyv a Vígszínház tagjairól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beszélgetéskönyvet készített Hullan Zsuzsa a Vígszínház színésznője kollégáiról Víg szín házon belül címmel; a kötetet kedden mutatják be.

Szkéné színház

"Olyan dolgokat is elmeséltek magukról, amiket még soha senkinek" - mondta Hullan Zsuzsa színésznő az MTI-nek. Mint hozzátette, a Vígszínház színészei és háttéremberei gyermekkorukról, fiatal koruk örömteli és fájó eseményeiről, élményeiről meséltek neki.

A harminchárom beszélgetést a szereplők családi fotóarchívumából származó, eddig még nem publikált, főként gyerek-és fiatalkori fekete-fehér felvételek illusztrálják.

A 400 oldalas könyvből a színházkedvelők teljesen más szemszögből ismerhetik meg többek között Bárdy Györgyöt, Kern Andrást, Rajhona Ádámot, Halász Juditot, Marton Lászlót, Hegedűs D. Gézát és Igó Évát.

Szó van két olyan színészről, Barta Máriáról és Farkas Antalról a kötetben, akik már nem élnek, "de a színház hátterében dolgozó szakembereket, sőt egy ügyelőt is bemutatok az olvasóknak, és egy meglepetéssel is várom az érdeklődőket".

Hullan Zsuzsa beszélgetőpartnereit a társulat idősebb korosztályából választotta ki, mert - mint mondta - nekik koruk okán rengeteg emberi tapasztalatuk van és életük az utókor számára útmutató lehet.

A színművész három év alatt készítette el a könyvet, a szereplőkkel a próbák előtt, után vagy otthon beszélt. Nem a színházi életről kérdezgette őket, inkább az érdekelte, mitől lettek olyan emberek, amilyenek. "A könyv nem szakmai beszélgetések gyűjteménye, nem interjúkötet, hanem beszélgetéskönyv" - magyarázta a szerző.

Tervei szerint idén jelenik meg az El Caminóról szóló naplószerű "történet-mesélése", saját fotóival kísérve. Az El Camino, más néven Szent-Jakab zarándokút Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A színésznő 2010-ben járta végig az utat.

Hullan Zsuzsa 1992 óta tagja a Vígszínház társulatának, jelenleg három Shakespeare-darabban (Lenni vagy nem lenni, Rómeó és Júlia, Makrancos Kata) is játszik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés