bezár
 

színház

2012. 03. 26.
Három ország magyar nyelvű színészhallgatói találkoznak Kecskeméten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmadik alkalommal mutatják be előadásaikat március 26. és 31. között három ország magyar nyelvű színészképző egyetemének diákjai Kecskeméten a Katona József Színház által alapított SZÍN-TÁR Találkozón.

Szkéné színház

Réczei Tamás, a program szervezője, a kecskeméti színház művészeti vezetője kiemelte: változatos programot mutatnak be a budapesti, kaposvári, újvidéki, kolozsvári, valamint marosvásárhelyi egyetem diákjai.

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem Euripidész: ION, valamint az Egy kis Marivó című előadásokat mutatja be, a Kaposvári Egyetem pedig a Szedett-vedett Orfeum és a Tizenkét dühös ember című darabokat játssza a fesztiválon. Az Újvidéki Egyetem Bornemissza Péter Magyar Electráját mutatja be, a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem hallgatói pedig Lorca Vérnász című darabjával állnak színpadra. A marosvásárhelyi egyetem tanulói Pintér Béla Parasztopera című művét adják elő.

Réczei Tamás szerint különleges ifjúsági előadás lesz a SZÍN-TÁR-on a budapesti diákok Olympos High School című darabja, melyet a Katona József Gimnáziumban játszanak majd.

Két koncertelőadás is lesz: a kaposváriak Sebő-koncertje Az ördög hárfái címmel, valamint a kolozsváriak 10 című zenés játéka.

A programsorozatot a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében rendezik meg, a Nemzeti Kulturális Alap, a NEFMI és Kecskemét város támogatásával.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés