bezár
 

irodalom

2012. 03. 26.
Költőjére emlékezett a bánsági Muzslya
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatalon elhunyt költőjére emlékezett a hét végén a Közép-Bánság legnagyobb szórványtelepülésének, Muzslyának irodalom- és művészetpártoló közönsége.

prae.hu

A Sziveri János nevét viselő Művészeti Színpad tagjai minden évben megemlékeznek március 25-ről, a színpad névadójának születésnapjáról.

A tartalmas és színvonalas ünnepség szombaton délután kezdődött azzal hogy barátai, tisztelői jelenlétében megkoszorúzták a költő szülőházán elhelyezett táblát.

A koszorúzási ünnepségen pályatársa, a Zomborban élő és alkotó Fekete J. József író, irodalomtörténész, kritikus és publicista felidézve a Sziveri Jánoshoz fűződő emlékeit, egyebek között hangsúlyozta, hogy Sziverit a "versbe vetett hite tette boldoggá...mert a szenvedéssel minduntalan kéz a kézben járt".

Kovács Jolánka, a művészeti színpad elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az évforduló alkalmából kiosztották a fiatal tehetségeknek meghirdetett rajzpályázat győzteseinek járó díjakat, majd irodalmi estet tartottak a Magyar Házban. Ennek vendégei Fekete J. József író, Győrfi Sándor, a zombori Berta Ferenc Zsebszínház művészeti vezetője, Győrfi Klára, a Zsebszínház ügyvezető titkára, Csík Mónika szabadkai költő és Kónya Sándor csókai versénekes voltak. A vendégekkel Sándor Zoltán író, újságíró beszélgetett.

Sziveri János 1954. március 25-én született Muzslyán, és 1990. február 1-jén hunyt el Budapesten. A nyolcvanas években az újvidéki Új Symposion című avantgárd folyóirat szerkesztője, majd a Szabadkai Népszínház dramaturgja volt. Sinkó-díjas (1978) vajdasági magyar költő.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés