bezár
 

építészet

2012. 03. 25.
Elhelyezték a Nemesvámoson épülő templom alapzatában a fatimai szent helyről származó földet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megáldotta és elhelyezte a Nemesvámoson Szűz Mária tiszteletére épülő templom alapzatában a fatimai szent helyről származó földet és a gyermekek jócselekedeteit tartalmazó cetliket Márfi Gyula veszprémi érsek vasárnap.

prae.hu

Gere Dávid Márk nemesvámosi plébános felidézte: Carlos Cebecinhas atya, a portugáliai Fatimában lévő szentély igazgatója március 14-én adott át a nemesvámosi zarándokoknak 26 liter földet arról a helyről, ahol a gyermekek előtt Szűz Mária megjelent, valamint egy kis sziklatölgyet szintén a jelenés helyszínéről; utóbbi Magyarországon egyedülálló.

Ezeket, valamint a gyerekek jócselekedeteit, áldozatait, amelyeket színes cetlikre írtak, Márfi Gyula érsek áldotta meg, majd elhelyezték őket a leendő templom alapzatában.

Az érsek emlékeztetett: szenvedés első vasárnapja van. Szentbeszédében ezért Jézus szenvedéseit idézte a hívők elé, azt a tanítást adva, hogy a legnagyobb cselekedet másokért szenvedni, a legeslegnagyobb pedig meghalni másokért.
A gondolat, hogy Nemesvámoson a fatimai Szűz Máriának templomot építsenek, 1994-ben vetődött fel; 2003-ra elkészült a közösségi ház és plébánia, azután "erőt gyűjtöttünk a folytatáshoz" - mondta Gere Dávid Márk korábban az MTI-nek.

Az eredeti tervek egyszerűsítésével a templomépítés teljes összegét 150 millió forintra faragták le, ennek első üteme, mintegy 50 milliós beruházás kezdődött meg a nemesvámosiak által templomünnepnek nevezett eseménnyel.

A plébános korábbi közlése szerint a veszprémi főegyházmegye húsz, a nemesvámosi önkormányzat 12,5 millió forinttal támogatta a templomépítést, az ötvenmillió többi részét a templomépítésre létrehozott alapítvány adományokból gyűjtötte össze.

Az első ütemben a templom tető alá kerül; az épület az év végére elkészül, a nyílászárók, egyéb gépészeti eszközök beszerzéséhez további adományokat gyűjtenek és pályázati forrásokat keresnek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés