bezár
 

irodalom

2012. 03. 25.
Különdíjjal támogatja a XVII. Magyar Drámaíró Versenyt a közmédia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különdíj létrehozásával kívánja támogatni a fiatal magyar drámaírókat a XVII. Magyar Drámaíró Versenyen - közölte az MTVA szombaton az MTI-vel.

prae.hu

A békéscsabai Jókai Színház, a Körös Irodalmi Társaság és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány által megrendezett versenynek március 23-25. között ismét a Jókai Színház ad otthont - olvasható az MTVA kommunikációs igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a Magyar Drámaíró Verseny három napig tartó irodalmi és színházművészeti kavalkád, amelyet immár tizenhetedik alkalommal rendeznek meg. Békéscsabán 2010-ben lelt új otthonra a rendezvény, amelynek keretében három villámdrámát visznek majd színpadra.

A közmédia Duna csatornájának újonnan indult kulturális magazinműsorában, a Kultikonban pénteken hirdette meg a közmédia különleges különdíját Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese is. A díjazottnak az MTVA lehetőséget biztosít, hogy a drámaíró verseny keretében alkotott művét rádióra alkalmazza. A színmű átiratát - elfogadás esetén - bemutatják a Kossuth Rádió "Rádiószínház" című műsorában - olvasható.

Március 25-én, vasárnap este hat órakor mindhárom művet bemutatják a Jókai színpadán. A Duna csatorna március 27-i, a Színház Világnapja alkalmából tematizált Kultikon-műsora is részletesen foglalkozik az eseménnyel, s többek között az is kiderül, ki a közmédia különdíjának szerencsés nyertese, aki lehetőséget kap a rádiójáték megírására - zárul a közlemény.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés