bezár
 

art&design

2012. 03. 25.
Grafikákat és akvarelleket árverezett az Arte Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minőségi eredeti, valamint sokszorosított grafikákból és néhány akvarellből tartott árverést szombaton az Arte Galéria: a 184 darabot felvonultató aukción a tételek mintegy fele kelt el, némelyik jelentősebb áron.

prae.hu

Az induló ár négyszeresét - 60 ezer forintot - adták Gross Arnold Emlékek kertje II. című rézkarcának szignált próbanyomatáért. Barcsy Jenő tusrajza, a Rét "duplázott": a 24 ezer forintos kikiáltási ár bő kétszereséért, 50 ezerért vásárolták meg.

Márffy Ödön akvarellje, a Vándor 70 ezer forintról indult, és 110 ezerre lépegetett. A vízfestmény Molnár Ferenc lányának, Sárközi Mártának a hagyatékból származik. Somogyi Győző szignált szitájáért, a Faluért 12 ezer forinton kezdődött a licit, amely 32 ezer forintnál ért véget. Rudnay Gyula akvarelljét, a Bábonyt 60 ezer forintért adták el.

Kass János Az ember tragédiája című művéhez készített sorozatának egy lapját 6 ezer forintra taksálták, végül 22 ezerért vitték el. Kondor Béla A dal című szignált rézkarcát 55 ezer forintért értékesítették.

Reich Károly golyóstollrajza, a Fiatal lány 34 ezer forintig jutott. Molnár C. Pál bibliai jelenetet ábrázoló fametszete 22 ezer forintért talált vevőre. Bada Dada zsírkréta rajzát, az Uborkaszezont, 24 ezer forintért vették meg. Deim Pál Kis triptichon című színes szitája 18 ezret ért meg vevőjének.

Vásároltak telefonon és volt vételi megbízás is. Az aukció végén az el nem adott tételekből visszakértek, így több olyan rajz is elkelt kikiáltási áron, amelyre addig nem volt vevő.


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés