bezár
 

film

2008. 08. 24.
Mundruczó-retrospektív szeptemberben a Cirko-Gejzírben
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mundruczó Kornél filmjeiből lesz retrospektív vetítés szeptember 15-től a budapesti Cirko-Gejzír moziban - közölte Potyondi Rita Linda, a Cirkofilm sajtóreferense.

prae.hu

Potyondi Rita Linda tájékoztatása szerint a háromnapos program keretében műsorra tűzik Mundruczó Kornél 2005-ben készült operafilmjét, a Johannát, amely egy kómából csodával határos módon megmenekült fiatal drogos lány történetét meséli el.

A szeptember 15-i programban szerepel az 1999-ben készült, egy férfi kettős életét bemutató Nincsen nekem vágyam semmi című játékfilm.

Szeptember 16-át Mundruczó Kornél rövidfilmjeinek szenteli a Cirko-Gejzír mozi. Az érdeklődők láthatják az öt, lazán kapcsolódó szkeccsfilmből álló Jött egy busz című alkotást (2002), melyet Mundruczó Kornél Schilling Árpáddal, Török Ferenccel, Bodó Viktorral, valamint Pálfi Györggyel közösen jegyez. Vetítik a Kis Apokrif első és második részét (2003, 2004), valamint az Elveszett tárgyak című, hat epizódból álló szkeccsfilm egy darabját, a Rövid ideig tartó csendet (2005).

A Mundruczó-filmek rajongói megnézhetik a két lány és egy srác néhány zaklatott napját végigkísérő Szép napok című filmdrámát (2002) is, melyet 2002-ben a 33. Magyar Filmszemlén Gene Moskowitz-díjjal, a zsűri különdíjával, valamint a legjobb női mellékszereplő díjával (Tóth Orsolya) jutalmaztak. A mozgókép 2002-ben a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Leopárdot kapott, míg 2003-ban a szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon a fődíjat, Brüsszelben az Európai Filmek Fesztiválján pedig a legjobb elsőfilmnek járó Írisz-díjat nyerte el.

Szeptember 17-én Mundruczó Kornél főiskolás rövidfilmjei, az Afta, az El robador, a Haribo, haribá, az Izzad a tenyerem, a Wolf, valamint a 2 etűd mellett bemutatják a Delta című filmet is, amelynek premierje a 39. Magyar Filmszemlén volt, ahol elnyerte az Arany Orsó fődíjat, a legjobb filmzene díját (Lajkó Félix), és a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját, a Cannes- Filmfesztiválon pedig FIPRESCI-díjat kapott.

nyomtat

További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés