bezár
 

zene

2012. 03. 24.
Kenny Garrett dupla koncertje a BJC-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb nemzetközi sztár lép fel a Budapest Jazz Club "világsztárok" koncertsorozatában: hétfőn és kedden a Grammy-díjas amerikai dzsessz szaxofonos, Kenny Garrett lesz látható és hallható.

prae.hu

A detroiti muzsikus mindössze 18 évesen került be a Duke Ellington Orchestrába, ami meghatározó volt további pályája során.

Első szólólemezét 1984-ben adta ki Introducing Kenny Garrett címmel, amelyen a saját szerzemények mellett több dzsessz standard is helyet kapott. A lemez rendkívül sikeresnek bizonyult, Garrett karrierje meredeken felfelé ívelt. A most 51 éves altszaxofonos azóta túl van még tizennyolc szólólemezen, valamint számos egyéb felvételen. Olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Miles Davis és Marcus Miller; előbbivel a trombitás utolsó öt évében játszott együtt (1986-1991) és 2008-as Sketches of MD című lemezével hangzóanyagon is emléket állított egykori mentorának.

Játszott John Scofield-dal, Chick Coreával, Herbie Hancock-kal, John McLaughlinnal vagy Pat Metheny-vel, a dzsessz műfaj határain túl pedig Peter Gabriel, Sting vagy Bruce Springsteen zenekarában és felvételein is találkozhatott vele a közönség.

Kenny Garrett legutóbb két évvel ezelőtt, Chick Corea zenekarának szaxofonosaként látogatott Magyarországra. A Budapest Jazz Clubban a hétfői és keddi koncerten Vernell Brown zongorista, Corcoran Holt basszusgitáros és McClenty Hunter dobos alkotja Kenny Garrett zenekarát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés