bezár
 

zene

2012. 03. 24.
A Jászság Népi Együttes műsora a Hagyományok Házában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Autentikus folklórelőadással ad ízelítőt a Kárpát-medence gazdag tánc- és zenekultúrájából a Jászság Népi Együttes vasárnap debütáló Tiszta szívből című produkciója, amelyet a budapesti Hagyományok Házában nézhetnek meg az érdeklődők.

prae.hu

"Az előadást Pál István +Szalonna+ és zenekara, a Magyar Állami Népi Együttes Örömzene című lemeze inspirálta" - mondta Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes vezetője, az előadás rendező-koreográfusa az MTI-nek.

Mint kifejtette, a Tiszta szívből című produkcióban hitelesen, őszintén és a maga szépségében jelenik meg a magyarok, románok, cigányok, székelyek, felső-tiszavidékiek, palócok, csángók táncainak és zenéinek sokszínűsége. Az élőzenével kísért előadás különleges útkeresés zenében, táncban, illetve a mindennapi életben. A műsorban ismerős hétköznapi pillanatok elevenednek meg a Kárpát-medence gazdag tánc- és zenekultúrájának a segítségével: születés, elmúlás, fiatalkor, legényélet, házasság és a család témája jelenik meg a színpadon.

A nemzedékeken átívelő élettapasztalatok, a személyiséget formáló hatások, a mindennapi örömök és bánatok a zene és a tánc nyelvén fejeződnek ki. A Jászság Népi Együttes tavaly ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját, az elmúlt évtizedekben fontos szerepet játszott a magyar néptáncmozgalom életében, és mindig igyekszik új produkciókat létrehozni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés