bezár
 

színház

2012. 03. 21.
Színházba viszik a felvidéki kisiskolásokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Színházba a Slovnafttal" nevet viselő programjával próbálja hozzáférhetőbbé tenni a kisiskolások számára a színházlátogatást a MOL szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft. A márciusban indult projekt keretében a vállalat finanszírozza a Pozsony környéki települések általános iskolásai számára a színházi előadásokra való eljutás utazási költségeit.

Szkéné színház

A program létrejöttét az ihlette, hogy a kisebb települések iskolái gyakran nem tudják kihasználni a Kulturális Minisztérium által számukra juttatott színházbérleteket, mivel anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé a gyerekek utaztatását.

"A vállalat számára a társadalmi felelősségvállalás keretén belül prioritást élvez az oktatás és a kultúra támogatása. Ez a projekt pedig mindkét területet magában foglalja" - mondta el az MTI-nek a kezdeményezés kapcsán a Slovnaft kommunikációs igazgatója, Anton Molnár.

Hozzátette: az elsősök a program koordinátori szerepét is ellátó pozsonyi Kisszínpad (Malá Scéna) előadásain vehetnek részt.

A kisiskolák elsősei havonta két alkalommal látogathatnak el a Kisszínpadra az iskolaév végéig, majd a nyári szünetet követően a program újraindul. Amennyiben a program jó visszhangra talál, a jövő évtől a MOL leányvállalata azt az egész ország területére kiterjeszti.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés