bezár
 

építészet

2012. 03. 21.
Pecha Kucha Night csütörtökön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendhagyó építészeti- és dizájnelőadásokkal várja a hallgatóságot a nemzetközileg is nagy sikernek örvendő Pecha Kucha Night csütörtökön 20 órától a Toldi moziban.

prae.hu

A Pecha Kucha Night ötlete a tokiói székhelyű Klein Dytham architecture cégtől származik. Astrid Klein és Mark Dytham 2003-ban találta ki, hogy legyen egy nyitott fórum, ahol fiatal tervezők találkozhatnak és széles közönség előtt bemutathatják munkáikat, ötleteiket, valamint, hogy az akkor nyílt tokiói SuperDeluxe kulturális intézménybe minél több látogatót vonzzanak.

A Pecha Kucha japán kifejezés, jelentése: fecseg-locsog. Az oldott hangulatú esték receptje olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy Tokió után világszerte több tucatnyi nagyvárosban kezdtek hasonló rendezvényeket szervezni.

Budapesten ez lesz a 27. Pecha Kucha Night.
A Toldi moziba szervezett est során fény derül többek között arra, hogyan kapcsolódik össze a digitális fényfestés az épületek architektúrájával, milyen lehet hallgatóként részt venni egy kizárólag napenergiát hasznosító, energia-hatékony lakóépület tervezésében, de arról is szó lesz, hogy milyen a jó bor és a kiváló épület viszonya.

Fiatal építészek és dizájnerek tesznek kísérletet arra, hogy bebizonyítsák, lehetséges ezeket a kérdéseket húszszor húsz másodpercben megválaszolni - fogalmazott az eseményt szervező Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a rendezvény honlapján.

A Pecha Kucha Night keretein belül a szervezők arra nyújtanak lehetőséget az építészek, dizájnerek és művészek számára, hogy rendhagyó módon mutathassák be munkájukat, ötleteiket. A programsorozat lényege, hogy az előadók röviden és tömören fogalmazzák meg mondanivalójukat.

A Pecha Kucha szabályai szerint minden előadó 20 képet vetíthet, amelyek egyenként 20-20 másodpercig láthatók, így mindenki összesen 6 perc 40 másodperccel gazdálkodhatnak. Ezután át kell adnia a porondot a következő előadónak. A módszer lényege az, hogy a közönség lényegre törő előadásokat lásson és halljon, emellett ezzel a módszerrel több előadó juthat szóhoz.

Tartalmi megkötés nincs, lehet a téma egy megvalósult épület vagy terv, egy berendezési tárgy vagy installáció, egy esemény vagy akár egy kreatív ötlet is.

A csütörtöki eseményen előadást tart többek között ZOA, az Építész Stúdió, az odooprojekt, Visy Dóri, Szőke Gergő, a Paint UP!, Ferenczi Huba, Csepregi Balázs, Antal Balázs, Kukucska Gergely, Polyák Levente, Semi Boudhiaf és Maróy Ákos.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés