bezár
 

film

2012. 03. 21.
MNF: Tiszta lappal indulnak tovább a producerek
A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befejező szakaszához érkezett az MMKA tartozásállományának konszolidációja. A Magyar Közlöny 2012. évi 32. kiadványában megjelent kormányhatározat értelmében a normatív támogatási igények kivételes, egyszeri elismerésével a visszatérítendő támogatások, azaz a producerek tartozásainak ügye rendeződhet.

prae.hu

Az intézkedés közel százötven filmelőállítót - többségében ismert filmgyártó céget - és egyéb mozgóképszakmai szervezetet érint. A visszatérítendő támogatások - melyeket az MMKA részlegesen, vagy egyáltalán nem érvényesített a támogatottakkal szemben - összességében közel 1.6 milliárd forintot tesznek ki.

A 2010. december 31-ig teljesített, igazolt és a Közalapítványhoz benyújtott normatív (ám készpénzre nem váltható) támogatási igények és a visszatérítendő támogatásból származó tartozások rendezésével a Magyar Nemzeti Filmalap jelentős terhet vesz le a filmszakmai szereplők válláról.

Magyar Nemzeti Filmalap
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés