bezár
 

színház

2012. 03. 20.
Tarlós szerint Bozsik Yvette-et megfélemlítették
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A főpolgármester szerint megfélemlítették Bozsik Yvette-et, aki emiatt nem veszi át a Trafó Kortárs Művészetek Háza irányítását.

Szkéné színház

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust "egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön".

Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt "kicsinálták", mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát.

A főpolgármester konkrét személyeket nem nevezett meg, szavai szerint nem tudja bizonyítani feltételezését, s az érintettek sem ismernék el a dolgot.

A városvezető sajnálatának adott hangot Bozsik Yvette ügyében, és szólt arról is, hogy noha az intézményt jelenleg a régi igazgató viszi, a vezetői posztra szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.

Előzőleg Bozsik Yvette levélben tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert arról, hogy lemondana a Trafó vezetéséről. A kinevezett igazgató július 1-jétől vette volna át az intézmény irányítását, miután a főváros az ő öt évre szóló kinevezését támogatta, a Trafót 13 éve vezető Szabó György pályázatával szemben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés