bezár
 

színház

2012. 03. 20.
Színinövendékek nemzetközi fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenegy ország 15 színművészeti akadémiájáról érkezik mintegy 200 hallgató és tanár a szerdán Eszéken (Osijek) kezdődő 5. nemzetközi Dioniz (Dionüszosz) fesztiválra, amely szombaton Djakovóra költözik és Játékszenvedély szlogen alatt március 27-ig tart.

Szkéné színház

Érkeznek színiakadémisták a különböző délszláv államokból, Törökországból, Nagy-Britanniából, Romániából két városból is - Kolozsvárról és Nagyszebenből -, Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából és Magyarországról Csató Kata, aki a bábrendezésről fog beszélni, mert "más a bábszínház és más a bábokkal is játszó színház" - idézte a bábrendező hallgatót a Dioniz honlapja.

Eszék-Baranya megye nagyvárosában, Djakovón, ahol az 1506-ban alapított lipicai ménes is található, a színművészeti egyetemisták kipróbálhatják a lovaglást is a ménes lovasiskolájában.

Először a fesztivál történetében a kulturális tárca 60 ezer kunával (2,3 millió forint) támogatja a nemzetközi rendezvényt és a miniszter, Andrea Zlatar Violic vasárnap ellátogat a djakovói fesztiválra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés