bezár
 

színház

2008. 08. 23.
Ahol drog volt, legyen színház - színházterápiás előadás a Tháliában
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ahol drog volt, legyen színház címmel a drogfüggőket kezelő komlói rehabilitációs intézet színházterápiás közösségének előadását láthatja a közönség vasárnap és hétfőn a Thália Színház stúdiójában Budapesten - közölte a Leo Amici Alapítvány programvezető helyettese.

Szkéné színház

Simitz Ferenc elmondta, hogy a színházi előadáson az érdeklődők kezelésen részt vevő klienseket, munkatársakat valamint gyógykezelésen túl lévő pácienseket láthatnak, akik William Shakespeare alkotásait és saját szövegeiket felhasználva önmagukat, aktuális állapotukat játsszák el.

A színházterápia jelentőségét Simitz Ferenc abban látja, hogy azok az emberek, akik eddig csak pusztították önmagukat, most a saját testükkel, vívódásaikkal, küzdelmeikkel, lelki történéseikkel, az önmagukról alkotott képpel szembenézve kemény, intenzív lelki és fizikai munkában vesznek részt, s ezáltal építkeznek.

Ezek az emberek pusztították a saját testüket, önmagukat, a családjukat, s most esélyt adnak önmaguknak - hangsúlyozta Simitz Ferenc, hozzátéve, hogy terápiás közösségben dolgozni sokkal könnyebb.

Elmondta, hogy a színházterápiás műhely vezetője Georges Baal (Balassa György), magyar származású, Franciaországban élő pszichológus, rendező, művészterapeuta, aki Shakespeare örökérvényű gondolatai mellett a darabot játszók szövegeire építi fel a játékot.

Az előadások csaknem egy órásak lesznek, s azt követően a szervezők beszélgetést kezdeményeznek a nézők és szereplők között, valamint Georges Baallal és a Leo Amici Alapítvány vezetőivel.

A publikum 15 fő játékát tekintheti meg a színpadon, vasárnap a volt és az aktuális kliensek, valamint hozzátartozóik ülnek majd a széksorokban, hétfőre orvosokat és szakembereket hívtak meg, de a nagyközönség előtt is nyitva állnak a Thália stúdiójának kapui.

A magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége a drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat megelőzését elősegítő programokat foglal magában. A rehabilitációs program krónikus drogbetegek talpra állítására irányul, egy terápiás közösségi elvek szerint működő bentlakásos intézetben.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés