bezár
 

art&design

2012. 03. 19.
"Cherchez la Femme!" - Szabó Noémi kiállítása a WAM Design Centerben
WAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 31-ig látható a VAM Design Center II. emeleti showroom galériájában SzNono azaz Szabó Noémi festőművész "Cherchez la Femme!" című tárlata.

prae.hu

Szabó Noémi 2008-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen festőművészként, ahol elvégezte a vizuális nevelőtanár
szakot is. Fiatal kora ellenére számos egyéni és csoportos kiállítása volt már, és nyert díjakat pályázatokon. Jelen tárlatáról, amelynek központi figurája a NŐ,  így vall a művész:

"A szépség olyan részletek egysége, amik oly módon tudnak együttműködni, hogy semmi mást nem kell hozzáadni, elvenni belőle vagy egymással összemosni." - Ez az idézet azóta velem van, mióta elindultam festészeti témámban a Nő felé.Ő szabad képviselője annak a Szépségnek, mely attól válik azzá számomra, ahogy a női test gesztusai az át- és megélt vágyak-érzések üzeneteit hordozzák. Ez a felfogásom már akkor elkezdődött, amikor még a Képzőművészeti Egyetem hallgatója voltam.

Ha egy mondatban szeretném összefoglalni azt, mely az évek során elmélyült bennem, akkor leegyszerűsítve a következőt mondanám: az érzések festésével foglalkozom a test ábrázolásán keresztül. Technikai, formai szempontból sokféle festészeti eszköz segítségével teszek kísérletet ennek megvalósítása felé.

A Nő általam kiválasztott testrészei emblematikus mintaként vannak jelen a háttér grafikai nyomatokat idéző mintavilágába.

A kompozíciók készítésénél szeretem a szokatlan kivágásokat, amelyek még inkább a témámra irányítják a figyelmet. Jó néhány képem több darabból áll: egy mű két vagy akár három egymáshoz illeszkedő festményből áll össze, mintegy egymás folytatásaként. "A képrészek síkja egymáshoz képest el van tolva: mintha egy kirakós játékot néznénk,amelynek egy-egy darabja ugyan hiányzik, mégis összességében teljes képet alkot." (Magyar Nemzet Online , 2010) Ezáltal a néző is munkáim alkotójává válik, hiszen magának kell összeraknia egy egésszé."

A kiállítás megtekinthető hétfő-péntek 10.00-18.00 óra között, a tárlat látogatása ingyenes.

Képek címe: 
Lead: Álmomba te ringass
Szöveg: Adj helyet magad mellett!

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés