bezár
 

art&design

2012. 03. 18.
Interaktív vizuális projekttel idézték fel az 1848-1849-es forradalmat és szabadságharcot Varsóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interaktív vizuális projekttel idézte fel Varsó Óvárosának egyik legforgalmasabb pontján az Elektro Moon Vision lengyel-magyar formáció az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseit és hangulatát.

prae.hu

A Varsói Magyar Kulturális Intézet által szervezett több órás és egyedi megemlékezés szombaton szürkületkor kezdődött. Az első tavaszias márciusi estén megtartott bemutató elsősorban fiatal érdeklődőket vonzott: a diákokon kívül az óvodás gyermekek vettek aktív részt a bemutatóban.

Elwira Wojtunik és Láng Csaba Popesz a fővárosi Szent Anna templom tornyára kivetített installációja a magyar forradalom és szabadságharc hőseit és hangulatát elevenítette fel archív történelmi képekkel és zenével. A nézőket egy "motion tracking" (mozgáskövető) eszköz segítségével "szólaltatta meg", amely a templomtornyon megjelenő fényképek mellett az érdeklődők alakját egyebek közt a Nemzeti dal lengyel fordításának szövegéből kivágott figuraként vázolta fel, az emberek mozgását pedig harangszóval és hangszerkísérettel követte.

A lengyel fővárosban szombaton a hétvégi magyar iskola is megemlékezett a magyar forradalomról és szabadságharcról, vasárnap pedig a királyi várban magyar állami kitüntetéseket adnak át a két nemzet kapcsolatait erősítő magyaroknak és lengyeleknek.

Bata Alexandra, az MTI tudósítója


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés