bezár
 

irodalom

2012. 03. 18.
ImPulzus a Dobozvárosról hétfőn a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ImPulzus kritikai beszélgetéssorozat idei harmadik témája Lakatos István Dobozváros c. meseregénye. A kötetről Bartók Imre, Csobánka Zsuzsa, Lengyel Imre Zsolt beszélget Benedek Anna vezetésével. Trafó Kávézó, március 19., hétfő, 18h.

prae.hu

A könyvről:
"Lakatos István meseregényében egy nem túl szép napon egy Zalán nevű kisfiúékhoz beállít egy Székláb nevű öregember, és azt állítja, hogy a szülei már nem az igaziak, hanem másolatok. Székláb elmeséli a kisfiúnak: szüleit elrabolták a dobozvárosiak, ezért vele kell mennie. Zalán nem tehet mást, mint útra kel az ismeretlen öregemberrel, mert csak így lát esélyt arra, hogy viszontlássa az igazi szüleit. Miután alaposabban megismerkedik Székláb birodalmával, egy családnyi vízimanóval és Jónással, a kecskével, még előtte áll, hogy sárkányokkal is találkozzon Dobozvárosban. Lakatos István könyve kalandos, varázslatos és szívhez szóló történet tíz éven felüli gyerekeknek."

A szerző:
"A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-kommunikáció, később esztétika szakára járt. Az Előszezon tagja. Első komolyabb munkája, a Miserere homine – Ember, irgalmazz 2008-ban, a Műútban jelent meg, azóta évente új képregényt publikál a lapban. 2009-ben Ljudmila Ulickaja Történetek emberekről és állatokról című mesekönyvét illusztrálta, majd 2010-ben a Nyitott Könyvműhely gondozásában megjelent első képregényalbuma, a Lencsilány."

Az esemény FB-oldala: http://www.facebook.com/events/123675171094019/
A Trafó és a Magvető közös játéka: http://trafo.hu/hu-HU/impulzus_16

A JAK rendezvényeit az NKA Márai Programja támogatja

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés