bezár
 

irodalom

2012. 03. 14.
KönyvFilm és könyv az Akváriumban
2012. március 22. 17h, Akvárium Klub, régi Gödör Klub, 1051, Budapest, Erzsébet tér 14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A zLabor Kommunikációs Megoldások fiatal csapata egy új, határátlépő műfajjal, a KönyvFilmmel jelentkezik a kultúraterjesztés és az olvasásnépszerűsítés területén. A zLabor első KönyvFilmjének bemutatójára 2012. március 22-én 17 órától az Akvárium Klubban kerül sor. A KönyvFilm a Magvető Kiadó legújabb könyvéhez, Szeghalmi Lőrincz Levelek az árnyékvilágból című történelmi misztikus thrilleréhez készült. A KönyvFilm vetítése mellett a rendezvényen szakmai kerekasztal-beszélgetésre, a KönyvFilm műfajáról szóló előadásra, valamint kötetbemutatóra kerül sor, amit fogadás és koncert követ.

prae.hu

A KönyvFilm könyv alapján készülő rövid filmes alkotás, melynek célja az olvasás népszerűsítése. A KönyvFilm a fülszöveghez hasonlóan a könyv tartalmát és hangulatvilágát idézi meg. Egy sűrített, szabadon értelmezett könyvadaptáció, amely kedvet csinál az olvasáshoz. A KönyvFilm terjedelmének és hangvételének köszönhetően az interneten és a közösségi médián keresztül könnyedén jut el a széles közönséghez.

Bővebben a KönyvFilmről: KonyvFilm.zLabor.com

Előzetes ízelítő:
<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/UHdv6FEUvjg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Program:

I. 17.00-tól a KönyvFilm sajátosságai és határterületei címmel a zLabor képviseletében Bene Bálint tart előadást.

II. KönyvFilm premier. Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című könyvéhez készült rövidfilm bemutatása.

III. Kerekasztal-beszélgetés. A KönyvFilmről, a kultúraterjesztésről és az olvasásnépszerűsítés modern lehetőségeiről osztják meg tapasztalataikat a különböző területekről érkező vendégeink: Karafiáth Orsolya költő, Juhász Anna a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője, Balogh Endre a Prae folyóirat és a Prae.hu kulturális portál alapító-főszerkesztője és Fabricius Gábor kreatív szakember. A beszélgetést Hercsel Adél vezeti.

IV. Kötetbemutató. Csobánka Zsuzsa költő, író, kritikus, Bajtai András költő és Király Levente a Magvető kiadó szerkesztője beszélgetnek Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című kötetéről.

V. 19.00.-tól fogadás az Akvárium Klubban

VI. 21:00-tól Deadly Hunta (UK) zenél, akit a Budapest Riddim Band + KRSA+Jr Brown kísér. (A koncert ingyenes.)

A rendezvény Facebook-eseményét itt taláják! 

A regényről:

Szeghalmi Lőrinc: Levelek az árnyékvilágból

Furcsa események helyszíne lett Ung vármegye 1839-ben, amelyekről első kézből, egy orvos levelezéséből értesülhetünk. Szeghalmi Lőrinczet kollégái szokatlan kóresethez hívják egy fiatalasszonyhoz, akit borzalmas görcsök gyötörnek, ám ha beveszi a helyi varázsoló ember gyógyító porát, megkönnyebbül, ám igen furcsa módon: eleven varangyos békákat kezd szülni. Az esettel a tekintélyes szakmai lap, az Orvosi Tár is foglalkozik, Szeghalmi doktor pedig egyre inkább belebonyolódik a nyomozásba. Borzalmas gyilkosságok, megelevenedő halottak és bosszúálló szellemek között kell küzdenie az életben maradásért és a rejtély megoldásáért. Szerencséjére segítői is akadnak: a tanulatlan füves ember, aki a népi gyógymódok avatott ismerője, valamint a titokzatos és szép nemes hölgy, Endrődy Ilona, akibe az orvos beleszeret, és akit szintén halálos veszély fenyeget. A történetben immár kettejük boldogsága a tét.

A fennmaradt levelek tanúsága szerint, ha Szeghalmi Lőrincz történetesen nem az orvosi pályát választja, kivételes tehetségű író válhatott volna, stílusa és látásmódja egészen egyedi: az eseményeket sebészi pontossággal rögzíti, ám a szenvedély és a gyötrő kétségek minduntalan átütnek a szikár prózai anyagon. Szeghalmi Lőrincz 1807-ben született polgári család sarjaként. Húszévesen iratkozott be a pesti egyetem orvosi karára.

További információk a könyvről: http://arnyekvilag.magveto.hu/


Az eseményre 17.00-tól szeretettel várják a kedves közönséget és a sajtó munkatársait az Akvárium Klubba (régi Gödör Klub, 1051, Budapest, Erzsébet tér 14.).

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés