bezár
 

zene

2012. 03. 13.
A kincsek a lábaink előtt hevernek
A kulturális műsorszolgáltatást érintő megállapodás jött létre a MÜPA és az MTVA között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tartalmi és stratégiai megállapodást írtak alá a MÜPA és az MTVA vezetői, amelynek keretében a MÜPA eddigi történetének legrangosabb koncertjeit veszi műsorra négy meghatározó közszolgálati csatorna, a Duna Televízió, az m1, a Petőfi és a Bartók Rádió.

prae.hu

A szerződés értelmében 2012. december 31-ig összesen 135 koncertet sugároznak majd, amelyek között több éve felvett előadások, és  hónap koncertje alcímmel az adást megelőző hónapok legjobb koncertjei is helyet kapnak.

A Duna Televízióban szombat esténként MüpArt címmel könnyű és világzenei, népzenei illetve jazz produkciók kerülnek a képernyőre, csütörtökön késő este pedig a MüpArt Classic című műsorban klasszikus zenei koncerteket láthatnak a nézők.

Az m1 hétvégi főműsoridőben Akusztik+ illetve Szimfonik+ címmel sugároz majd akusztikus és szimfonikus koncertfelvételeket. Ezen felül az MR3-Bartók Rádióban 42 olyan koncert hangzik el 2012-ben, amelyet a MÜPÁ-ban rögzítettek, a Petőfi Rádióban pedig további 24 könnyű, etno, világ és népzenei produkció hallgatható majd meg az Eleven című műsorban.

A szerződés aláírásakor Káel Csaba, a MÜPA vezérigazgatója elmondta: régi álom vált valóra, hiszen a megállapodás révén a minőségi kultúrának folyamatos jelenlétet fognak tudni biztosítani a meghatározó televíziós és rádiós csatornákon. Szerinte, ha az MTVA szolgáltatásain keresztül a nézők a legszínvonalasabb hazai események részesei lehetnek, az felhívhatja a figyelmet a magyar zeneélet gazdagságára. A kincsek itt hevernek a lábaink előtt, és eddig le sem hajoltunk értük. Mi ezt most minél fényesebben szeretnénk megmutatni a közönségnek – mondta a vezető.

Dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója kiemelte, hogy az eddigi kiszámíthatatlan kulturális kínálat helyett a jövőben előre tervezett, több médiumot átfogó és összehangolt műsorszerkesztés nyerhet teret a közszolgálati csatornákon. A szerződés hatályáról elmondta, bár a jelenlegi megállapodás ez év végéig szól, biztos abban, hogy 2013-ban is hasonló keretek között fog folytatódni az együttműködés.

A projekt költségeiről Szabó László Zsolt, az MTVA műszaki vezérigazgató-helyettese úgy nyilatkozott, hogy számításaik szerint nézőnként 20 forintért teremthetik meg egy közvetítés feltételeit, bár elismerte, hogy a nézettség igen széles skálán mozoghat, és a számításokhoz az optimista 100 ezres nézőszámot vették alapul.



Az első adást, amelynek fellépője Palya Bea lesz, március 17-én közvetíti a Duna Televízió.

nyomtat

Szerzők

-- Déri Gábor --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés