bezár
 

art&design

2012. 03. 12.
Mennyit keres az Uffizi-képtár igazgatója?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyilvánosságra hozta keresetét több ismert olasz múzeum igazgatója. Kiderült, hogy az, aki Botticelli festményeire vigyáz, kevesebbet érdemel mint egy olasz parlamenti alkalmazott.

prae.hu

Az olasz kormány minisztereinek és az állami vezetőknek a példáját követve az itáliai múzeumok vezetői is nyilvánosságra hozták fizetésüket. A minisztereknél a leggazdagabbnak, évi bruttó hétmillió eurós keresettel az ügyvédből lett igazságügymniniszter bizonyult.

A politikusok az átláthatóság jegyében tették, a múzeumigazgatók tiltakozásképpen, mivel jogtalannak érezték, hogy érdemeikben nem, de fizetésükben jelentősen lemaradnak a miniszterek mögött - számolt be az olasz sajtó a precedens nélküli kezdeményezésről.

Az olaszok így megtudták, hogy az ország egyik leglátogatottabb múzeumának, a firenzei Uffizi-képtárnak az igazgatója, Antonio Natali havonta nettó 1780 eurót keres. Egynegyedét kapja annak, amit az olasz parlament felsőházában dolgozó parlamenti szolga kap.

Az újságoknak küldött nyílt levelükben többek között a római Barberini-palota képtára, az Angyalvár, a Borghese-képtár igazgatója, valamint könyvtárak, levéltárak igazgatói közölték bérüket. Miért keres évi közel bruttó 550 ezer eurót az olasz büntetésvégrehajtási intézetek főigazgatója?

Ugyanekkora felelősség Giotto vagy Leonardo Da Vinci alkotásait őrizni - írták az újságok hozzátéve, hogy Franciaországban, Nagy Britanniában és még Spanyolországban is a jelentős múzeumok igazgatói évi bruttó ötven-hatvanezer euró között keresnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés