bezár
 

színház

2008. 08. 21.
István, a király - Pilisi Klastrom Fesztivál
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hét végén a tavalyihoz hasonlóan várhatóan most is több ezren látogatnak majd el Pilisszentkeresztre a Pilisi Klastrom Fesztiválra, amelynek kiemelkedő eseménye az István, a király című rockopera előadása lesz - közölte a Pest megyei község polgármestere.

Szkéné színház

Lendvai József elmondta, hogy a kétnapos eseménysorozat szombaton a Klastrom-kertben a Maszk Bábszínház Pázmán lovag című előadásával veszi kezdetét, amely Mátyás király életét eleveníti fel. Lesz lovasíjász-bemutató, kézművesvásár és folklórfesztivál, amelyen nemzetiségi táncegyüttesek is fellépnek. Este tábortűz teszi hangulatosabbá a rendezvényt.

Az események csúcspontjaként vasárnap este mutatják be Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperáját, amelyet főként a helyi színjátszókör tagjai adnak elő. A több mint 100 szereplős darabban helyet kapnak a testvérközség, az erdélyi Kézdiszentkereszt és a szlovák Nagyölved néptáncegyüttesei is, maga a helyszín is érdekes, mert a Klastrom-kert a cisztercita rend egykori kolostorának romjait őrzi, hajdan itt temették el a Bánk bánból ismert Gertrúd királynét is. A rockopera tavaly már nagy sikert aratott, ekkor háromezren látták az előadást - hívta fel a figyelmet Lendvai József.
nyomtat

További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés