bezár
 

színház

2008. 08. 21.
Új bemutatók az egri Gárdonyi Géza Színházban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagyszínpadon hat felnőtt darab és két gyerekeknek szóló előadás, a stúdiószínpadon pedig három új bemutató várja a közönséget az ősszel kezdődő évadban az egri Gárdonyi Géza Színházban; újdonság, hogy a felnőtt bérlet hat előadásra bővült - közölte Csizmadia Tibor, az intézmény igazgatója.

Szkéné színház

Új tagokkal is bővül a színház társulata: a 2008/2009-es évadban Zsótér Sándor rendező, valamint Szabó Emília és Ötvös András színészek munkájára is számít az intézmény igazgatósága - tette hozzá Csizmadia Tibor.

Szeptemberben William Shakespeare regényes színműve, A velencei kalmár debütál a stúdiószínpadon, míg októberben három darabot mutatnak be a nagyszínházban. A felnőtt nézőknek szól Mihail Bulgakov komédiája Iván, a rettentő címmel, benne szürreális álmok, abszurd jelenetek, besúgó házmester és maga Rettegett Iván szórakoztatja a közönséget. A színház-, zene- és táncszerető gyerekek ízlését elégíti ki Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzeménye, A padlás című mesemusical, amelyet az idei évadra felújítottak. Az Alíz! című darabot Dömötör András rendezi; a Lewis Caroll Alice Csodaországban című könyve alapján írt színmű a maga teljességében és összetettségében kívánja bemutatni a történetet.

Novemberben egy ősbemutatóra várja a közönséget az egri színház: Márton László történelmi játéka, drámatrilógiájának második része, Az állhatatlan először kerül színpadra. A történetben Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem a török ellen küzd a székelyek segítségével, mivel a várva várt nyugati támogatásra hiába vár.

Decemberben egy karácsonyi klasszikussal örvendezteti meg a gyerekeket a Gárdonyi Géza Színház: Csajkovszkij Diótörőjében a tánc- és mozgásszínház eszközeivel elevenedik meg a Diótörő és az Egérkirály története a színpadon.

Az ismert krimiíró, Raymond Chandler bűnügyi története is színpadra kerül januárban: az Elkéstél, Terry! című darabban Philip Marlowe nyomozó keveredik különös és szövevényes kalandokba, halott és élő feleségek, alkoholista író kuszálják még jobban össze a szálakat. Februárban Visky András Alkoholisták című zenés "performja" várja az érdeklődőket a stúdiószínpadon, márciusban Michael Frayn Vad méz című vígjátékában szívtipró nőcsábász, szép özvegy, sok szerelmes nő és a falusi élet jellegzetes figurái bukkannak fel a színpadon, hogy megnevettessék a publikumot.

Áprilisban a Chicago című musical jól ismert dalai csendülnek fel, valamint a Bifidus essensis, avagy tűsarkon a téboly című "mozgás! színház" színesíti a színház repertoárját. A kortárs darabban a műkörömcsere problematikája, mobiltelefonáló magzat, a "szoli", a bulémia, a reklámok, villódzó tévé és még sok, a mai embert jellemző téma, történet kerül középpontba.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés