bezár
 

színház

2012. 03. 10.
Március 15. - Kulturális rendezvények Balatonfüreden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi óra, reformkori séta Szendrey Júliával, valamint színházi produkciók, mese- és kézműves foglalkozások is szerepelnek a balatonfüredi Kisfaludy Színház által szervezett március 15-iki ünnepi programokban.

Szkéné színház

Új hangvételű lesz az idei ünnep - ígérte Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója, a veszprémi Petőfi Színház színművésze. Elmondta: több helyszínen is megteremtik a városban az 1848-as hangulatot. A forradalom és szabadságharc eseményeit sorra veszik az ünnepnapon, új elemként pedig megjelenítik azt is, hogy ezek az események milyen hatással voltak a Balatonfüreden és környékén élőkre.

Fél tizenegykor a városi fúvószenekar köszönti a Kisfaludy-színpadnál a város és a megyei önkormányzat közös megemlékezésére érkezőket, a műsorban a Petőfi Színház színészei is fellépnek. Ezt követi egy rendhagyó irodalomóra, majd ebédszünet a tábori kantinban 1848-as ajánlattal, ezután pedig a Magyar Honvédség Légierő Zenekara koncertezik.

Fél háromkor indul el a reformkori séta Szendrey Júliával, akit Kéri Kitty személyesít meg. A reformkori emlékek megtekintése mellett Versek és virágok címmel emlékeznek meg a szabadságharc hőseiről Noszlopy Gáspár szobránál.

A Vaszary-villában Amikor Kossuth azt izente címmel mese- és kézműves foglalkozások kezdődnek fél háromkor, Keresztes Gábor színművész mesél. Ezután Bartha Tóni bábszínháza a Paprikajancsit mutatják be. Az ünnepi műsor tánccal, majd a Petőfi Színház színészeinek produkciójával, fáklyás felvonulással folytatódik, végül a Széchenyi-szobornál koszorúzással zárul.

Kísérőprogramként március 16-án a Kisfaludy Színház bemutatja Pörköltészet című produkcióját, amelyben Tóth Loon és Gere Dénes mint Petőfi és Arany főznek, miközben a költők levelezéseiből, naplóiból adnak elő részleteket. A menüt, ami Anyám tyúkjának pörköltje és Aranygaluska, a vendégek el is fogyaszthatják a Blaha étteremben.

Március 17-én a Kisfaludy Színház megnyitja Mesekastélyát a Vaszary-villában: az interaktív foglalkozáson Terescsik Eszter és Szűcs László székely meséket ad elő. Ezen a napon adják át a színház által korábban meghirdetett rajz- és képregény verseny, valamint rövidfilmfesztivál díjait, mindkét megmérettetés témája 1848 volt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés