bezár
 

film

2012. 03. 10.
Mozgás és tér a KÉK Építészeti Filmnapjainak központjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között a mozgás és tér, az emberi test és a kortárs tánc kapcsolata köré szervezi idei - immár negyedik - Építészeti Filmnapjait a Kortárs Építészeti Központ (KÉK), a 2012-es mustrára a szervezők az utóbbi évek nemzetközi fesztiváljain díjazott építészeti filmekből válogattak.

prae.hu

A Kino Moziban rendezik meg a filmnapokat március 29. és április 1. között. A KÉK által 2007-ben kezdeményezett Építészeti Filmnapok küldetése, hogy párbeszédet teremtsen a filmre inspirációként tekintő építészet és az építészethez mint témához forduló film között - áll a KÉK közleményében.

Az utóbbi évek nemzetközi fesztiváljain díjazott filmekből válogató 2012-es budapesti filmnapok minden eddiginél több vetítéssel és változatosabb tematikával várják az érdeklődőket.

Idén a válogatás kiemelt témaként kezeli a mozgás és tér, az emberi test, a kortárs tánc és az épített környezet viszonyát, valamint az építészet és a politika kapcsolatának vizsgálatára és építészportrék bemutatására is hangsúlyt fektetnek. Három film a modernizmus építészetének ma is releváns kérdéseit tárgyalja, és szó lesz többek között a kiürülő városok jelenségéről, illetve a pályaudvarok városszervező szerepéről is.

A közép-európai építészeti filmek válogatása a régió több partnerszervezetével együttműködésben valósul meg. Újonnan indított, a jövőben állandósítani kívánt szekció foglalkozik majd a design építészeten kívüli területeivel: ezúttal a tárgyalkotás folyamataiba enged betekintést két, Magyarországon még nem vetített portréfilm.
A fesztivál részét képezi a Short Shots Budapest rövidfilmpályázat szakmai zsűrije által kiválogatott filmek bemutatása és közönségszavazása, emellett a filmvetítéseket beszélgetések, városi séták és fotókiállítás is kíséri.

Részletes program a www.kek.org.hu/filmnapok oldalon olvasható.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés