bezár
 

art&design

2012. 03. 08.
Vasútmodell-kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasútmodelleket állítanak ki péntektől három napon keresztül a Budapest XVI. kerületében lévő Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színházban.

prae.hu

A vasútmodell kiállításon három klub, illetve egyesület - a Magyarországi Vasútmodellezők Országos Egyesülete (MAVOE), a Veresegyházi Klub, a Nagyiccei Klub - és húsz kiállító több mint száz folyóméteres vasútvonala lesz látható a 240 fő befogadóképességű teremben - mondta el Szabó Csilla, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A vasútmodellek kedvelői több máig létező vasútvonal kicsinyített mását és a modellezők fantázia-szülte megoldásait láthatják. A MAVOE modellezői három önálló terepasztallal lesznek jelen, ők kifejezetten magyar modelleket mutatnak be gazdag fantázia tereppel és építményekkel.

A nagyicceiek egyik terepasztalukon a Pécsvárad és Diósjenő közötti vasútvonal kicsinyített mását építik meg. A Veresegyházi Klub két terepasztalt hoz a kiállításra, az egyiken látható lesz a Veresegyház-Vác vasútvonal mérethű, 1:87 kicsinyítésben, 1994-es állapotában.

A szervezők gondoltak a családokra is, őket a családi belépőn kívül két játszóház is várja, ahol a gyerekek a maguk építette modellházakat magukkal is vihetik - tette hozzá Szabó Csilla.

A kiállítást pénteken délután 2 órakor nyitják meg, és aznap este 7 óráig látogatható. A hét utolsó két napján a látogatók reggel 9 és este 7 óra között csodálhatják meg a modellezők fáradtságot nem kímélő munkáit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés