bezár
 

színház

2012. 03. 07.
Megszűnik a Budapesti Kamaraszínházat működtető gazdasági társaság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Finanszírozás hiánya miatt a Budapesti Kamaraszínházat működtető gazdasági társaság megszüntetéséről döntött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

Szkéné színház

Az MNV Zrt. az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében felidézte, hogy a százszázalékos állami tulajdonban lévő Budapesti Kamaraszínház Nonprofit Kft. működését az elmúlt években a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) közhasznúsági szerződés keretében finanszírozta. A tárca azonban ezt a szerződést tavaly év végi hatállyal felmondta.

A NEFMI ugyan végül biztosít 147 millió forintot a színháznak az évad befejezésére, ám ez a csökkentett támogatás - a működés változatlan fenntartása esetén, a magas jegyártámogatás ellenére - még a tavaszi évad befejezéséig sem elegendő, és nincs biztosítva a színház őszi évadjának finanszírozása sem.

A Kamaraszínház működésének finanszírozása 2011-ben 333 millió forintba került. A nonprofit kft. működése az elmúlt évben a NEFMI jelentős összegű támogatása ellenére is veszteséges volt. A társaság három játszóhelyének (Tivoli Színház, Shure Stúdió, Ericsson Stúdió) fenntartása összességében olyan mértékű költséget jelent, amelynek biztosítása a csökkentett támogatási szint mellett nem oldható meg - szerepel a közleményben.

Tekintettel arra, hogy a színház tevékenysége a NEFMI támogatása nélkül nem tartható fenn, és mostanáig nem vezettek eredményre a színház átvételéről a fővárossal folytatott tárgyalások, az MNV Zrt. Igazgatósága az állami vagyon védelme érdekében a társaság végelszámolási eljárással történő, jogutód nélküli megszüntetéséről döntött.

A társaság irányítását az MNV Zrt. által megbízott végelszámoló veszi át, akinek feladata a társaság működésének felülvizsgálata, a további veszteségek kialakulásának megakadályozása, a kft. vagyonának és kötelezettségeinek felmérése - írták, hozzátéve, hogy az MNV Zrt. a társaság működését a jelenlegi források keretéig tudja biztosítani.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés