bezár
 

zene

2012. 03. 07.
Műfajkavalkád az R33-ban: Judie Jay és a Mississippi Big Beat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges műfajfúziós estet rendeznek pénteken a budapesti R33 báltermében: a volt Vágóhíd területén található klubban a hazai underground egyik legtehetségesebb dívája, Judie Jay ad koncertet, mellette az electro nu bluest játszó Mississippi Big Beat lép fel.

prae.hu

"A pénteki koncerten elsősorban tavaly megjelent szólólemezem, a Harmony dalait fogom énekelni, a zenei kíséretet az album zenei alapjának összerakásában közreműködött Máté Szabolcs, valamint Staindl Gergő gitáros alkotja" - mondta Judie Jay (polgári nevén Maitinsky Judit) az MTI-nek.

A másfél évtizede a pályán lévő énekesnő korábban a Pluto Project, a Mantra Porno, a Casio Samples, a Beat Dis, a Realistic Crew, a Zagar vagy az Anima Sound System lemezein és/vagy koncertjein is énekelt, és egy évvel ezelőtt jelentette meg első önálló lemezét.

"Egyre nehezebb egy soktagú, összetett formáció állandó fenntartása, a zenészeken túl szükség lenne a vetítésért, a fény-, illetve hangtechnikáért felelős szakemberekre is. A pénteki koncert afféle minimál felállása számunkra is újdonság, de kizártnak tartom, hogy ne élveznénk így is legalább annyira, mint máskor" - fogalmazott a triphop, a dzsessz és az elektro világában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő.

Judie Jay és a pénteken az R33-ban szintén színpadra lépő Mississippi Big Beat formáció között az összekötő kapocs a már említett és a Secta Chameleont működtető Máté Szabolcs (Sab Mutu), aki mindkét produkció elektronikus alapjaiért felelős. Az electro nu bluest játszó Mississippi Big Beat-ben még Gál Csaba Boogie gitározik és énekel, Oláh Andor pedig szájharmonikán játszik.

"Az R33 az elmúlt négy-öt év alatt szinte a második otthonunk lett, legyen szó stúdiófelvételekről vagy csak a hely speciális romantikájáról. Minden adott ahhoz, hogy +hazai pályán+ egy emlékezetes koncertet adjunk" - mondta végül Judie Jay.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés